Tacskó keverék kutyám van ,és kint van tartva mindig. Télen viszont nagyon féltem.. Kicsit nagyobb ,mint az átlag tacskók,szóval annyira közel nincs a földhöz. Van szigetelt kutyaháza meg minden ,de mégis szeretném ha be lehetne hozni. Viszont. A probléma az ,hogy nem lehet vele bírni, neveljük,de nem sokat ér. A szüleim nem akarják beengedni,de ha tudna viselkedni bejöhetne.Minden textilt szétszed,kint sem tűri meg a házában. Ha nem szétszedi,akkor ,,megmássza". Viszont a ki-be járkálás nem megoldás,hiszen akkor sokkal jobban fázik ha kiviszem.A hideg , hóviharos éjszakákban viszont be szeretném hozni. Szerintetek hogyan lehetne megoldani,hogy ne szedjen szét mindent,ne pisiljen be?A gond az,hogy a házunk új és bútorok,minden új ezért különösen féltünk mindent :(
Kutyaiskolába viszed, vagy kiképzőt hívsz házhoz. A házába tegyetek jó sok szalmát, az ajtót fedjétek le gumi "ajtóval". Mennyit van mozgatva? Lehetséges, hogy a mozgáshiány az oka a törés-zúzásnak.
2014. nov. 26. 17:42
2/9 anonim válasza:
Szobatisztaságra szoktatni kell, az nem egy nap. És igen, rengeteget kell mozgatni és szellemileg fárasztani! Ha eleget foglalkozol vele, akkor úgy sem lesz se kedve, se ereje a rendezkedéshez. Mennyit sétáltatod szabadon? És valami munkát biztosítasz neki?
2014. nov. 26. 17:52
3/9 A kérdező kommentje:
Van hőfüggönye. van mikor csak 2 naponta van időm sétáltatni, 1 vagy 1.5 órát és van egy nagy udvarunk ,ott elszoktam engedni,dobálok neki labdát,játszok vele. Tanítom neki ,hogy odajöjjön hozzám ha hívom. Olvastam itt gyakorin,hogy a kint tartott kutyáknak eleve nem ,,komfortos" bent elvégezni a dolgukat,így automatikusan szobatiszták. Ez igaz?
2014. nov. 26. 17:55
4/9 anonim válasza:
Nagyon nagy hóviharban kell csak félni. Szigetelt kutyaházban nem tud megfagyni ,ja és persze a kutyának szőre van ami megvédi a hideg elől. Amúgy ha nagyon félted akkor elég ,ha garázsba ,vagy pincébe rakod . (elkerített helyre ,ahová csak az ő cuccait pakolod)
Adok még egy tanácsot.A kutya házba tegyetek valami takarót amit a kutyának szántok.
2014. nov. 26. 17:57
5/9 anonim válasza:
Nekem labrador keverékem van, jó kis bundával. Ő azóta kint él mióta hozzánk került, most 8 éves. Ugyanúgy szigetelt óllal igaz függöny és takarók nélkül. A függönytől fél, és nem menne be tőle, már tapasztaltuk, a rongyokat meg kihúzgálja nem fekszik rájuk. Az ól deszkáján fekszik, de szerintem annyira van szőre hogy ne fázzon meg. Ha mindig kint élt a tied, akkor nem lesz baja, hiszen ahhoz szokott hozzá. Nagy hóban sincs gond, mert akkor húzódjon be a házába ha fázik. Ha szeret rongálni, nem engedném be, a jövő télig megtanítanám a helyes viselkedésre.
2014. nov. 26. 19:10
6/9 anonim válasza:
Az igaz, hogy a kinti kutyák szobatiszták. Sok kint tartott, láncról jött ideiglenesem volt, egyiket sem kellett szoktatni, csak néha kinyitni az ajtót. Az, hogy mássza a párnákat, bevizel, rombol, nevelési hiba, nektek kellene változnotok és akkor a kutya is változna. De hogy mit csináltok rosszul, azt konkrét példák nélkül, látatlanban lehetetlenség megmondani.
Ha nagyon nem megy a dolog, gondolom az előszobában csak meghúzhatná magát, legalább éjszakára.
2014. nov. 27. 07:08
7/9 A kérdező kommentje:
Hát a takarót nekünk sem tűri meg,kihuzgálja folyton ,pedig mikor még nincs hó és nem vizesedne be a takaró,akkor még sokat segítene. Hát majd ha hóviharok lesznek stb.,akkor behozom a szobába és figyelek rá éjszaka ,de nem hagyom kint.
2014. nov. 27. 17:22
8/9 anonim válasza:
"...van egy nagy udvarunk ,ott elszoktam engedni..." Jól értelmezem, hogy a kutyus láncon van tartva????
2014. nov. 30. 17:38
9/9 A kérdező kommentje:
Dehogyis... Van neki egy elkerített része az udvaron( közepes nagyságú területen) szóval nem egy kis kennel ,vagy ilyesmi ,de azért nincs sajnos szabadon az egész udvaron egész nap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!