Westie vagy Yorkie? (Bővebb lent! )
Lakásban lakom, szeretek futni, kirándulni, bringázni. Házunk mögött nagy sétáltató hely, 'Kiserdő', kutyajátszótér. Kutya ovi-suli árától függ.
Amíg kicsi napi (kb.:) 4-5 séta lenne,
Nagy korában 3(1. fél óra, 2. 1-másfél óra, 3. fél óra.)
Nekem tetszenek a yorkiek, de a Westiek jobban.
A Westie rohangálós fajta (sétáknál, kirándulásoknál)?
Vagy milyen fajtákat ajánlotok még nekem?
Ha valami nem egyértelmű, írjatok kommentelek. ;)
Köszi a válaszokat! :) Sokan írjatok! :P
Yorkien belül is több fajta van, van az egészen picitől a Westie méretig kb.
Én Westies vagyok azért is ajánlanám inkább azt, meg szerintem jobban bírná mint egy Yorkie.
Ha olyan aktív életet élsz, mint írod, akkor inkább westie. Jobban kutya méret, jobban bírja, mint a yorkie.
Csak jó helyről vedd, szerződéssel!
Na, betonon semmiképp ne futtasd. Szétmegy a lába.
A kutyasulit meg fel kell hívni és meg kell kérdezni, hogy mi mennyi, mert nagyon változó árak vannak.
Nem, Yorkieból EGY méret van, a többi a szaporítók által kitalált, - és nem véletlenül - nem elfogadott fajta.
Én a westiet ajánlom neked. Fantasztikus kutyák, energikusak. Míg kicsi, 2 óránként sétáltatni kell, bármilyen fajtát is választasz végül!
A tenyésztőket minden fajtánál meg tudod nézni a Kutyatár.hu oldalon, vagy beírod a googleba, hogy pl Westie kennel, vagy Yorkie/Yorkshire terrier kennel, és biztosan találsz ;) Ha olyan oldalt találsz, ahol azt írják, hogy tenyésztenek mini, vagy extra mini yorkiet, onnan ne vegyél, mert vérbeli, hozzáértő tenyésztő ilyen méretet nem tenyészt.
Én westie-t vennék. Nagyobb, nem olyan sérülékeny (akár kutya-kutya játéknál). A picikre vigyázni kell mint a hímes tojásra :)
Bár én inkább örökbe fogadnék valami menhelyi keveréket.
[Hogy sikerült helyesírás címkét tenni hozzá? (meg "személy" meg "létezés"...) Csak nem a "Sokan írjatok! :P" jegyében?... Gratulálok. :-/
Légy szíves, legközelebb kicsit rendeltetésszerűbben használd az oldalt! Köszönöm előre is.]
Én merem ajánlani a Yorkie-t is.
Csak ne olyan helyről,ahol mini és extra miniként akarják eladni.
Nekem egy egészséges normál méretű Yorkie-m van és hihetetlen energikus. Alig tudom lefárasztani rossz időben.
Rengeteget sétálunk,túrázunk,agilityzünk... és emellett otthon tanulunk (fekszik,kúszik,forog,stb...) Nagyon fogékony,szeret tanulni és persze menni,menni,menni,szaladgálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!