Van arra valami módszer amivel letudom szoktatni arról, hogy a kölyökkutyám mindenkihez oda rohanjon? Bővebb lent.
Én ronda módszert alkalmaztam, viszont nagyon hatékony volt.
Bullmasztiffom ment oda mindenkihez és mindenkinek tetszett, jaj, de cuki. Igen, 3 hónaposan.
3 idegen embert kértem meg, hogy ha odamegy a kutya, koppintson az orrára. Ne szóljon hozzá, hagyja ott.
Soha senkihez nem ment oda többet.
Egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb, mint a leszidás.
És hozzáteszem, hogy nem verem a kutyáim, mind jólneveltek, sose ijesztettek meg senkit, nem bántottak más állatot.
Kölyökkorban teljesen normális és egészséges, hogy minden emberhez odamegy, legtöbb kiskutya ezt csinálja.
Amíg meg nem tudod megnevelni teljesen addig pórázon kell tartani, mert senkinek nem kötelessége eltűrni és a kutyádat is veszélyezteti, hogy rohangál, például egyszer megharapja egy kutya vagy elüti az autó. Ennyi a módszer.
#4/5 Nem vagyok hülye, van egy park rész nálunk amit csak kutyások használnak soha senki nem ment oda a kezdetek óta ott szokott elengedve lenni de mellette járda megy ahol látja az embereket és elhaladó kutyákat. Illetve ha elmegyünk erdőbe, Duna-partra stb. neki is örömtelibb lenne az a sétánk ha el van engedve.
#5/5 Köszönöm!
4es vagyok.
Bocs, ezt nem tudtam!! Ettől még szerintem nem írtam hülyeséget.
Viszont ezt az orra koppintós dolgot kipróbálom, jónak tűnik. Én sem szoktam soha megütni őt, de eleve nem engedem oda csak úgy senkihez. Egyszer kikötöttem egy ráncshoz, mert 2 percre bementem a boltba (az ablakon keresztül végig néztem őt), aztán kint még beszélgettem pár ismerőssel. Egy csaj oda akart menni hozzá megsimogatni, nem volt vele baj, szimpi volt meg kedves, de rohantam is a kutyához, és rászóltam a csajra, hogy ne simogassa az engedélyem nélkül. Aztán persze megengedtem neki és úgy rendben van.
Szóval meg kell tanítani a kutyának hogy csak azt szeresse, akit te szeretsz, fontos a szocializáció, de meg kell válogatni hogy kivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!