Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki segítsen a kutyám...

Valaki segítsen a kutyám terhes lett Ilyenkor mit kell csinálni!?

Figyelt kérdés
2014. nov. 21. 14:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Igen is, lehet vemhes kutyát ivartalanítani, sőt, minden normális, valamire való állatvédő szervezet kiivartalanítja a szukát, amennyiben vemhesen kerül hozzájuk! NEM KELL TÖBB KISKUTYA A VILÁGRA!! Nekem is volt ideiglenesem, akit vemhesen hoztam el egy sintértelepről, egyből ment a kórházba, és 5 nap múlva már vígan ugrándozott, pont úgy, mint minden 9-10 hónapos kutya (első tüzelése lehetett). Ha hagyom leelleni, az olyan lett volna, mint egy 14 éves kislányt szülésre kényszeríteni. A szukának is jobb, és a kölyköknek is. Ha nem hozom el a sintértelepről, és megellik ott, szerintetek milyen élet várt volna a kölykökre? Elárulom: vagy halálra fagytak volna, vagy bekaptak volna egy vírust, és 4-5-6 hetesen szörnyű kínok között kivéreztek volna (parvo)! Ezért szülessenek meg? A háznál születő kölyköknek sem sokkal jobb, kivágják őket a menhely elé, vagy bedobják éjszaka, és ugyenez a sors vár rájuk. Ha nem dobja ki, hanem örökbeadja őket, akkor is rizikós, annyi a felelőtlen, begyöpösödött agyú ember...igérgetnek fűt-fát, aztán mégis kicsapva a kertbe vagy láncon "végzi" a kiskutya...nagyon jó lehet télen, 1-2 hónaposan kint fagyoskodni a lánc végén a hóban...Egyszerűen Magyarországon CSAK ANNAK A KUTYÁNAK JÓ, AKI MEG SEM SZÜLETIK! (Kivételek persze vannak, meg jó gazdák is, de nem éri meg kockáztatni, ha most még dönthetsz másképp).
2014. nov. 21. 15:28
 12/24 anonim ***** válasza:
93%
Az ilyen veletlen almok eseten 10-bol 1 kiskutya szereto gazdihoz kerul, a tobbi 2 even belul menhelyen vagy az utcan kot ki, esetleg lancra kotik, mikor kiderul, hogy a kutyaval foglalkozni kell es nem magatol lesz engedelmes, meg hat sokat is eszik. Inkabb egy gyors, fajdalommentes injekcio, mint szenvedes egy eleten at. A sintertelepek evente 150 ezer kutyat altatnak el es akkor neg nem szamoltuk azokat, akikkel mereg, golyo, kotel vagy mas hasonloan "kimeletes" eszkoz vegzett a hatso udvarban. Ez azt jelenti, hogy evente minimum 150 ezerrel tobb kutyakolyok szuletik, mint ahanyat a magyar tarsadalom be bir fogadni.
2014. nov. 21. 15:29
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Aki szerint a vemhesen ivartalanítás barbárság, az még nem látott kidobott, megkínzott kutyákat, és nem járt sintértelepen sem.
2014. nov. 21. 16:05
 14/24 anonim ***** válasza:
93%

És nem látott helyhiány miatti tömeges kivégzést gyepin.Aki azt ajánlotta,hogy segít a kiskutyáknak gazdát találni,mert úgy gondolja,hogy pont neki sikerülni fog az,ami rutinos állatmentőknek nem,ugyan totyogjon már ki a legközelebbi gyepire és ottani kutyáknak keresgéljen gazdát!Vagy azokat nem sajnálod?Ők sem akartak megszületni,sőt jobban jártak volna,ha az anyjukat vemhesen ivartalanítják.

Kivégzés előtt a legtöbb kutya érzi,mi vár rá.Van amelyik beletörődik és csendesen fekszik,van amelyik harcolni próbál az életéért.De a végén mind megy a dögkonténerbe,sokszor egészséges kölykök.

Ezt nézetném végig kötelezően az olyan nagyokosokkal,akik szerint kínzás vemhes kutyát ivartalanítani,Hátha megpróbálnának gondolkodni.

2014. nov. 21. 16:52
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó, ez nem is rossz ötlet! Csak könnyebb okoskodni, mint a tényekkel szembenézni!

Egyébként nem egy vemhes kutya ivartalanítását követtem nyomon. Semmi bajuk nincsen, boldog, egészséges kutyák.

2014. nov. 21. 16:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi elkövettük anno azt a hibát, hogy hagytuk, hogy megszülessenek a kiskutyák... Véletlen alom volt ez is, de hát annyian mondták, hogy milyen szép a kutyánk és ha lesznek kölykei, akkor tuti kell majd nekik, stb.

Először is, ez nagyon nagyon sok pénz, idő és energia. 6 kiskutya született, akik után takarítani kellett 0-24-ben, mert összexarták és hugyozták a házat, de annyira, hogy a parkettánk teljesen tönkrement. Volt olyan, hogy hajnalok hajnalán kezdtek el kórusban vinnyogni, szétrágtak mindent, kapartak, a kertet felásták, tehát elég nagy volt a rongálás. Az állatorvos is nagyon drága, kiskutyánként kb 15 ezer forintot fizettünk az oltásokra és a féregtelenítésre, azaz összesen 90 ezer forint ment el csak az állatorvosra, és még nem számoltam bele a kiskutyakaját, a játékokat és a vizsgálatokat, amikor valami baja volt valamelyiknek.

De ez nem is baj, mert attól még nagyon szerettük őket. Az igazán nagy baj csak ezután jött. Próbáltunk gazdit találni a manóknak. Akik eddig agyondicsérték a szukánkat, hogy nekik tuti kell kölyök meg minden, leráztak minket, hogy most nincsenek olyan anyagi helyzetben, allergiás a gyerek, most épp költöznek, vagy face-to-face megmondták, hogy jaj azt nem úgy gondolták, amikor azt mondták, hogy kell... Menhelyre/sintértelepre nem akartuk vinni őket, hely se lett volna nekik, így hirdettük őket tovább. És persze ingyen adtuk őket, mert látszott rajtuk, hogy keverékek és amúgy nem kellettek volna senkinek... Már úgy voltunk vele, hogy mindegy mennyi pénz ment el rájuk, csak legyen jó gazdijuk.

Egy kiskutyát megtartottunk, a többit végül sikerült elajándékozni. Eltelt x idő, aztán láttam, hogy vannak ilyen alomtalálkozók, ahol a testvér kutyák találkoznak és játszanak, gondoltam én is szervezek egyet. Felkerestem hát a gazdikat az ötlettel. A következő eseteket mondták a gazdik: az egyik kutya kiszökött az utcára és egy autó elütötte (azonnal meg is halt), két másik kutyát továbbajándékoztak, mert "a kutya túl sok macerával jár, nem kellett nekik mégse", fogalmam sincs mi lehet velük, csak remélem, hogy jó helyen vannak... A negyedik gazdi felszívódott, sehogy sem sikerült elérnem. Az ötödik kiskutya gazdája meg nem akart találkozni, lerázott, hogy hagyjuk békén, mi közünk a kutyához... Amikor titokban elmentünk hozzá, a kutya csont sovány volt, egy 1 méteres rozsdás láncra volt kötve egy hordó mellé ami a "kutyaház" volt. A szőre tiszta mocsok volt, se kaja, se víz nem volt előtte... És amikor belenéztem a szemébe, hát megszakadt a szívem... Megfenyegettük a gazdát, hogy vagy visszaadja nekünk vagy hívjuk a rendőrséget állatkínzás miatt... Na utána már kutyástól együtt dobott ki minket a házából... És ő egy olyan ember volt aki ott ígérgette nekünk, hogy a kiskutya csak benti lesz, meg a gyerekek majd játszanak vele, sétáltatják, nagy szeretetben fog élni meg minden....

Dióhéjban: ne kövesd el azt a hibát, amit én anno elkövettem. Iszonyú lelkiismeret furdalásom van, hogy fogalmam sincs mi lehet a többi kutyával, akikről nem tudok, lehet ők is így élnek... És egy kiskutya sem érdemli meg, hogy szenvedjen és élete végéig csak egy kerti dísz legyen... Mert az emberek mindig hazudnak, bármit hazudnak, csak hogy elérjék a céljukat...

Okulj az én esetemből és ivartalanítsd a szukádat.

2014. nov. 21. 17:17
 17/24 anonim ***** válasza:
93%

Most fagyott halálra Szatmárcsekén egy alom kidobott,magára hagyott kiskutya.

Még az anyjukkal kéne lenniük.Ezért érdemes volt megszületniük,nem?

2014. nov. 21. 17:30
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
14-es válaszoló minden egyes szavával egyetértek, tökéletesen igaza van.
2014. nov. 21. 18:40
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Most halt meg egy pár hetes kiskutya koponyarepedésben,már nem lehetett rajta segíteni.Neki is jó,hogy megszületett?
2014. nov. 21. 19:45
 20/24 A kérdező kommentje:
Jó én értem ,hogy nem mindenki ideális gazda,De ez 57 napos korban is menni fog? (Ennyi ideje tart a vemhesség és csak most vettem észre!!!! (de azért hozzáteszem nem szívesen vetetném el őket)
2014. nov. 23. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!