Hogyan fárasztjátok le hatékonyan, relatíve rövid idő alatt energikus kutyusotokat fizikailag?
És szellemileg? Klikkerezünk, de szeretném színesíteni a dolgot.
A fizikai fárasztásra a bicikli lassan már nem lesz aktuális sajnos, órákat meg egyszerre nem tudok vele sétálni. Egy nap a séták alatt kb 1-1,5 órát sétál max, de ez nyilván nem elég neki, azért kérdezem. Meg persze fél óra kb a játék, ami labdázás (apport) és kötélhúzás. :)
Bocsi, azt nem írtam hogy:
-közepes (kb beagle) méretű terrierkeverék
-lakásban tartott
Próbáltatok már formálásos tanítással klikkerezni?
Én nem ismerek hatékonyabb agyi lefárasztást.
A legjobb fizikai fárasztás szerintem az, ha más kutyákkal játszhat, legalábbis az enyém mindig kifulladásig szaladgál, és akkor még a szociális igényei is ki vannak pipálva.
De akár belekóstolhatnál vele a canicrossba is, ha van rá lehetőséged. :) Ha nem vagy egy nagy futó, kezdheted kicsiben is, pl ha ráguglizol, hogy "első 5 kilométerem", találsz egy szuper edzéstervet, a kommentekből láthatod is, mennyi embernek sikerült már. :) Velem speciel a nagy mozgásigényű kutyám szerettette meg a futást, én vele csináltam végig. :) Nem is kell nagyon spéci, sokezres canicross felszerelést venned, én pl. az egyszerű kiképző pórázunk két középső karikáját kötöttem össze egy gumipókról levágott gumival, ez lett a tökéletes gumis póráz. :)
Energikus kutyák fizikai farasztásával nem árt vigyázni. Mert egyre edzettebbek lesznek. Labdázás, frizbizés közben kérjél feladatokat. Helyben maradás, miközben már eldobtad a labdát, vagy akármit. Mivel a kutya egy intenzívebb alappotban van mint amúgy, ezért jobban fárad.
Aztán érdemes lehet más kutyák közé vinni ha van rá lehetőséged.
És igen a keresős játék tök jó farasztásnak. Kaját, labdát eldugsz a kertben vagy a házban. (ha kaját rejtesz el bent, akkor érdemes mindig 5-5öt, én már volt hogy megfeletkeztem egyről... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!