Whippet gazdik! Hogyan fárasztjátok le a kutyátokat szellemileg és fizikailag?
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan zajlanak a séták, hol elégítheti ki a kutya a futási vágyát. Milyen sportot lehet vele űzni? Szellemileg milyen típusú fárasztást és mennyit igényel? (elég neki az otthoni ül, fekszik, pacsi meg az ilyenek, vagy nem?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem borderem van, de nem elég neki az otthoni fárasztás. Mivel én nem tudom és nem is merem elengedni utcán, ezért a közeli mezőre vagy erdőben szoktunk menni és ott kirohangássza magát miközben feladatokat adok neki vagy viszek gumikarikát és dobálom neki.
Elvileg az erdő a kutyák eredeti élettere, tehát ott vannak a legmagasabb ösztönszinten, ott lehet őket a legjobban lefárasztani. Nekünk elég napi fél-1 óra is és utána másnapig alszik.
Whippetet fárasztani? 10 perc futás. Utána két órát alszik. :)
Azt tanítasz neki, ami jólesik, mert imádnak tanulni. Az agility igen nekik való sport.
Ahogy a kettes mondta, az "agár" az egy csalóka dolog.
Rövidtávfutó, akkor hirtelen sokat, nagy hévvel futkorászik-játszik és utána KO.
Amúgy a whippet az agarak közt is lusta.
Nem véletlenül "csúfolják" macskának! :D
Huh, ez meglepett. Kiskoromban egyik barátnőméknek volt agaruk, amikor velük fogócskáztunk nagyon úgy tűnt, hogy bírják sokáig. De lehet, hogy azért, mert már régen volt. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kiskorodban Hozzád képest még a yorkim is kifáraszthatatlannak tűnt volna :) Elég más egy embergyerek, és egy kutya mozgásigénye.
Amúgy agár és agár között is van különbség, de a whippetek tényleg nem hiperaktívak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!