Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergia megkerülése főzéssel?

Allergia megkerülése főzéssel?

Figyelt kérdés
Nem tudok főzni nagyon. Viszont már több mint 10 féle tápot próbáltam ki, egyik sem vált be. A legtöbbtől allergiás reakció gyanús bőrtünetei lettek a kutyámnak, néhánytól lesoványodott, néhányat nagyon piszmogta és azért lett sovány, néhánytól fájt a hasa és sok kakija lett, néhány pedig vagy túl kemény szemű, vagy túl nagy szemű volt, ő pedig idős és foghiányos, az állkapcsa is remegett gondolom a megerőltetéstől, ha ilyet evett. Szóval semmi se vált be, pedig a legtöbb táp piszokdrága volt, ami ha még nem is válik be, akkor nem túl jó üzlet. Ezért arra gondoltam, hogy alapvetően rizseshúst enne. Egyszer-egyszer már evett ilyet de inkább érdekességnek, és imádta. Viszont amennyi dolgot felsorolnak egy tápon, ilyen-olyan kagyló kivonat meg ilyesmik, azt nyilván nem tudom megvenni és belefőzni, így attól féltem hogy túl egyoldalú lenne ez az étel. Viszont ugye nem nagyon tudok főzni, ezt még meg tudnám csinálni. Nagyon nagy hülyeség ez, amire gondoltam? Attól is félek hogy a táp amiért kemény,a fogkő ellen is jó, a kutyám meg hajlamos fogkövesedni. Egyéb dologgal nem tudom neki levinni, a gyenge állkapcsa és fogai, meg a mérete miatt csontot nem tudok neki adni. Mi az, amivel fel tudnám dúsítani ezt a rizseshúst, ami megfizethető, a kutyus meg is tudja rágni, és tápanyagdús? Olvastam pár receptet, de azok főleg nagytestűeknek valók, csontos húsokkal, rengeteg hozzávalóval és fagyasztanivalóval, nekem meg 1 polc a fagyasztóm. Segítsetek!!

2014. nov. 14. 00:00
 1/3 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy láttam többféle táplálékkiegészítőt állateledeles boltokban. Ha túl szegényes a rizseshús, de minden adaghoz hozzákeverek valamelyik ilyen kiegészítőből, az megoldaná?
2014. nov. 14. 00:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Össze kellene írnod milyen tápokat próbáltál eddig, azoknak mik voltak az összetevőik, és ebből nagyjából kiszűrni mire lehet allergiás a kutya.

A szimpla rizseshúst én nem ajánlom. Egyszer- egyszer oké, de mire pótolod a vitaminokat, tápanyagokat amik szükségesek, ilyen-olyan arányban..hát...

2014. nov. 14. 11:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Inkább a BARF-ozást ajánlom! Az ételallergiás kutyáknál hihetetlen jól működik!
2014. nov. 14. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!