Pamut ruhát lehet főzéssel szűkíteni?
Üdv.
A pólóim deréktájékon mindig kinyúlnak. Nem a hasamtól, igazából nem tudom, mitől. Mintha már hallottam volna valakitől régen, hogy próbáljam meg ezt a módszert, mint varrás nélküli ruhaszűkítést. A főzés alatt azt értem, hogy odateszem főni, mint a tésztát. Ne írja senki, hogy vegyek kisebbet. Mert az meg hosszra nem lenne megfelelő. 196 cm vagyok. Nem főzném az egész pólót, csak a pólók alsó 20 centijét.
Beválhat?
A pamut összemehet, ha feldolgozás előtt nem avatták be. (a beavatás n főzés tkp. Nem biztos, hogy Neked sikerük, pláne úgy, hogy csak egy részét szeretnéd szűkíteni. Ahhoz a forrásban lévő víz fölött kéne tartani a pólót, ez elég balesetveszélyes. De ha meg is oldod fakanállal, vagy más módon, többesélyes:
1. nem történik méretváltozás, ez Neked nem jó
2. csökken a méret, de látszani fog, meddig lógott forró vízben
3. összemegy úgy, ahogy vártad, ez a legjobb Neked.
Sok sikert, és vigyázz a kezedre!
A gyapjú filcesedik, a természetes alapú anyagok(len, pamut) összemehetnek. Jó pár évvel ezelőtt még volt olyan termékismertető, szerepelt az "avatatlan" szó. Akkor még tudták, hogy az összemehet a mosásban.
A nagymamám még annak idején a kartont kimosta, mielőtt varrónőhöz vitte, hogy ne a kész ruha legyen kisebb. A mai, modernebb technikákkal már kevertszálas anyagoknál nincs szükség külön otthoni kezelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!