Füstcsövet le szabad szűkíteni egy mérettel?
Vegyes tüzelésű kazán cserét tervezek. A régi kazánomnak 132mm-es a füstcsöve, az újnak 150-es lenne. A falban lévő hüvely is 132mm-es.
A régi füstcsövet fel tudnám használni az új kazánhoz, ha közvetlenül a kazán után beraknék egy szűkítőt. Mivel csak egy méretet szűkítenék, mindkét oldalon 9mm-rel jönne beljebb a cső fala, talán nem lenne jelentős a huzatcsökkenés.
Nem mellékesen így kb. 20eFt-ot és a kémény körüli fal vésését tudnám megspórolni. (Borzasztóan drágák a füstcsövek.)
Csak nem tudom, hogy ez a megoldás engedélyezett-e.
Nahát, hogy én erre eddig miért "nem" gondoltam?!
Úgy képzeltem, hogy esetleg valaki tudja a választ, mert van/volt hasonló megoldása, vagy netán nem lehetett, mert nem engedélyezték.
De úgy látszik ez olyan speciális eset, hogy ezzel egyedül vagyok a világban (vagy legalább is a kérdés olvasói között), ezért nem úszom meg, hogy kihívjak egy kéményseprőt, még ha meg sem vettem még a kérdéses kazánt.
De. Írtam is a kérdésben: "A régi kazánomnak 132mm-es a füstcsöve, az újnak 150-es lenne. A falban lévő hüvely is 132mm-es."
Tehát a kazánnak 150-es a füstcsonkja.
Illene, de nem mindig tudnak ilyen kérdésre válaszolni. Már volt rossz tapasztalatom. Van amikor az eladók "csak" bolti eladók és nem épületgépészek.
Másrészt meg az a dolguk, hogy eladjanak. Tehát ha egy ilyen kérdéssel eléjük állnék, szinte 100% hogy elkezdenék tukmálni a füstcsövet, hogy vegyen csak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!