Ha főzéssel kimegy a klór, nem egyszerübb felfőzni és nem hagyni 2 napig is állni a vízet?
Főzéssel ki megy a klor? ilyernol még nem hallottam.
Amugy a forralt víz nem túl egészséges önmagában fogyasztásra
Ja, és nekem sokkal macerásabb lenne minden héten felforralni 40 liter vizet. (+ drága a gáz)
4 vödröt megtöltök, berakom az étkezőben az asztal alá csütörtök este, szombat reggel pedig kihúzom. senkit nem zavart, és állt másfél napot.
A klór kimegy a főzéstől, lévén gáz, és a forró vízben nem maradnak meg az oldott gázok. A gond ott van, hogy nemcsak a klór, de a többi gáz sem. A forralt vízbe vissza kell oldódnia az oxigénnek és a CO2-nek, ami ugyanúgy jó pár órába telik. 2 napig nem kell várni a klór távozására sem, elég egy éjszakával korábban bekészíteni a vizet.
Ha nem szeretsz órákig vödröket kerülgetni, akkor használj vízelőkészítőt, így 5 perc után már használhatod is a friss csapvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!