Ha forralom a vizet, mire felforr, addigra eltávozik belőle a klór, vagy hosszabb idejű forralásra van szükség?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy idővel magától is elillan, de ez most lényegtelen.2012. szept. 9. 20:56
1/4 anonim válasza:
Nem kell sokáig forralni, csak ha zárt térben forralod, akkor visszakapod a levegőből!
"Szerencsére a klór forralás során távozik a vízből (a légterünkbe), így szükség esetén bármikor tudunk klórmentes vizet előállítani. Hasonlóan, a főzésnél felhasznált csapvízből is távozik a klór jelentős része, azonban a többi szennyezőanyag ott marad ételeinkben."
2/4 Treská válasza:
Nem kell forralni. Kitöltöd egy vödörbe a vizet, hagyod állni 24 órát és klórmentes lesz. ennyi
3/4 anonim válasza:
Felesleges forralni, mert változik a forralás során a víz keménysége. Gyakorlatilag fél óra alatt, távozik a vízből a hozzáadott klór. Mivel kényes, érzékeny terület az akvarisztika, így javasolt 1-2 órát hagyni a vizet állni.
4/4 A kérdező kommentje:
Második, elolvastad, amit a kérdés alá írtam? Pont azért írtam, mivel van, hogy gyors megoldásra van szükség, vízkezelőt és más szereket meg nem használok, nem nagyon bízom az ilyenekben.
2012. szept. 12. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!