Hogyan lehet klórmentesíteni és lágyítani a vizet vízkezelő készítmények nélkül?
Mégegyszer kössz a választ!!! :)
adtam ződet is!
Nincs mit, ám ajánlott csinálni egy próbát. A forralás az tuti, de a faszasztással nyert lágyítást érdemes letesztelni. Olvastam valami olyasmit, hogy idővel a víz visszanyerhet valamit a keménységéből. Ez az elmélet lehet valós, de lehet abszurd is. Talán ha megérkeznek a többiek, ők meg tudják mondani. Elméletileg az "abszurd" verzió lenne a logikus, de a kémia sajnos nem ilyen egyszerű. Nekem sügereim vannak, így én keményíteni (KH-t) és nem lágyítani szoktam. Erre van egy nagyon jó megoldás, ez értelemszerűen a szódabikarbóna.
Ha komolyabban érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe a következő cikket, érdekes és igen hasznos:
Klórmentesítéssel különösebben nem kell foglalkozni, ha van ideje pár órát állni a víznek.
A lágyítást sem érdemes túlzásba vinni, szélsőséges mértékben több potenciális veszélyt rejt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!