Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül kettő egy kan...

Mennyibe kerül kettő egy kan és egy szuka német juhászkutya tartása havonta?

Figyelt kérdés
úgy hogy középkategóriás táppal etetek? mennyi az ivartalanítás , mivel természetesen ivartalanítva lennének.
2014. nov. 11. 19:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

akkor most számoljunk reálisa, és hagyjuk a vételárat.

oltások: kb. 40 ezer.

féreghajtás: kb. 20 ezer.

élősködők elleni védekezés: kb. 55 ezer.

kölyöktáp: kb. 200 ezer.

kiegészítők/vitaminok: kb. 100 ezer.

egyéb nem várt kiadások: 100 ezer.

nah, ezt szorozd meg kettővel, és már röhögve meg is van az 1 milla.

2014. nov. 12. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Ebben semmi realitás nincs. Mitől lenne az oltás 40ezer? Két kutyára lenne kb. ennyi. Féreghajtás 20ezer? Ez is túlzó ár, még a szívféreghajtós sincs ilyen drága. Ráadásul a féreghajtót nem kell ész nélkül adni.

Élősködők elleni védekezés 55ezer? Amikor bármelyik nyakörv, ami 6 hónapig biztosan véd 4ezer forint alatt van?

200ezer forint táp? Hát aki olyan gazdag vagy hülye, hogy superprémium tápot vesz, annak valóban ennyi, de mint mondtam 2 kutyát (összesen közel 100kg) kb. 5 ezer forintból nyers hússal etetek, ami évi 60ezer forint.

Kiegészítők? Vitaminok? Az rég gáz ha olyan drága táp mellé ami évi 200ezerbe kerül még kiegészítő és vitamint kell adni. Ha egy kutya egészségesen van táplálva, akkor nem kell kiegészítő.

Egyéb nem várt kiadásokat értelmetlen számolni.

Szóval akkor én most egy normális minimálárat írok. Évi 60-70 ezerből simán és egészségesen fent lehet tartani egy nagytestű kutyát. Az első évet ezt megnyomja kissé az ivartalanítás (kannál mondjuk +40ezer, szukánál +60ezer), + a kutya vételára.

2014. nov. 12. 22:27
 13/14 anonim ***** válasza:
1 milla????? irígyelem a kutyáidat jobban élnek mint én!!!
2014. nov. 12. 23:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Középkategóriás tápot nem ajánlanék! Sőt egyáltalán nem ajánlok tápokat! Egy egészséges német juhászkutyát hússal kell etetni,és nem pedig tartósítószerezett cuccokkal. Az én kutyám is eredetileg azt kapott,majd allergiás lett a tartósítószerre. Most már egy jó ideje a b.a.r.f. étrenddel etetem,és sokkal szebb,erősebb,fejlődése látványosabb,és egészségesebb!! De az etetésre biztosan rá kell szánni 5000-1000 Ft-ot kutyánként. Azután 2-3 havonta féregtelenítés,bolhátlanítás,kullancs irtás. Ez is kb. 5-6 ezer Ft kutyánként. Ezen felül még a sok rágcsálható játék (egy labdát 1 nap alatt tönkretesznek így ilyen bőr,vagy nagyon vastag labdát vagyél mindig,az kitart 1-2-3 hétig) 6-10 ezer Ft. Ezután jön a fogápolás,szőrápolás. Ezt nem havonta írom,inkább félévente: 5-10 ezer Ft kutyánként. Ehhez jön a sok jutalomfalat és a kutyaovi/suli ami mindenképpen kell egy német juhásznak : 100000-150000 Ft kutyánként. Az egyebeket is csak félévre írom (nyakörvek,etető/itatótálak,páráz,hám,karomvágó,kakiszacsi,kefe,fésű,bőrkesztyű,vedlésre kefe) 10-15 ezer Ft. Ha nem is írtam mindenhez oda,mindig kutyánként értem!!
2014. nov. 21. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!