Mennyibe kerül kettő egy kan és egy szuka német juhászkutya tartása havonta?
A kezdeti beruházás több.
Egy minőségi kiskutya ára 80-100 ezer (vagy fölött) mozog. Oltásonként számolj durván 5-6 ezer forint kutyánként, ivartalanításra kilehet fogni akciókat, de két kutyára minimum 40 ezret (de inkább többet) számolj.
Ha ezeket letudtad és nem beteges a kutya éves szinten vannak az oltások, féreghajtás, kullancs elleni védelem.
Etetés nem olyan vészes, nekem pl. havonta max 10 ezerből kijön (hússal etetek, és elég jó beszerzési forrásaim vannak már).
Viszont a német juhásszal nagyon sokat kell foglalkozni, szellemileg is fárasztani kell, ajánlatos a kutyaiskola. Ennek költségével megint számolni kell.
az etetés egy (!!!) kutyának kb. 10E
De már egy fajtatiszta NémetJuhász 55E felett van.
Az ivartalanítás 14-16E a kannak és a szukának 18-20E körül mozog.
5 és 7ezer? Nálunk ennyi egy oltás. :D
Melyik város ez? Még benzinnel együtt is olcsóbban jönnék ki. :D
az első évben, mindennel együtt, minimum 1 milla a 2 kutya.
nálunk még az oltás sem jön ki 5 ezerből. :) engem is érdekelne az a város, ill a doki. :)
2 kutya (számoljunk 150ezerrel) = 300ezer
Az oltások a két kutyának ha nagyon túlzok megvannak 50ezerből.
Ivartalanítás 100ezer
A kajájuk havi 10ezer. 120ezer
Kutyaház 2x = 60ezer.
630ezer és azért elég drágán számoltam mindent. Mert németjuhász TK-s már kapható 50ezerért is, az 100ezer.
Az oltás maradjon a két kutyára 50ezer, az ivartalanítás 100ezer.
A kutyaház megvan 60-ból, ez biztos.
A kaját is meglehet olcsóbban szerezni, csak körül kell nézni. Én egy óriás és egy nagytestű kutyát etetek havi 5ezerből prey módszer szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!