Minden szuka német juhászkutya ilyen? Vagy kifogtam?
Figyelt kérdés
van egy fajtatiszta szuka német juhászkutyám aki elég nehéz esett és elég kemény kutya. Például van egy ismerősöm kan rottija van első találkozásnál a kutya oda futott hozzám megszaglászni ez így van rendjén, az én kutyám már poráznélkül volt de úgy neki ment a rottinak hogy a kutya esett kelt. És az az érdekes hogy a rotti vissza sem támadott. A kutya régen nem engedte és még idegen kutyáknál most sem hogy a közelembe jöjjenek sőt régen az emberek felé is kapott ha mondjuk hozzám ért valaki (kézfogás) de mára ezt letudtam nevelni esetleg még morgás előfordulhat de tudom kezelni már. A házat is úgy őrzi mintha nem egy szuka hanem 2 kan lenne. meg ha családtaggal beszélgetek a kutya oda jön a lábamhoz(ismeri a parancsot önállóan is alkalmazza már ) pedig nem is hívom, és a fejét törli a lábamhoz, ott hízeleg. Amúgy testalkatra is akkora majdnem mint egy kan 37kg és nincs elhízva pedig. Marmagasságra is akkora mint egy kan. Az a kérdésem hogy ezek normálisak e?2014. szept. 20. 10:44
1/17 anonim válasza:
Az semmiképp se normális, hogy a kutya viselkedését nem tudod kontrollálni. De ez nem a kutya hibája, hanem a nevelés csődje.
2/17 A kérdező kommentje:
"hogy a kutya viselkedését nem tudod kontrollálni" Elolvastad ? írtam hogy már tudom , max idegen kutyáknál fordulna elő de letudom állítani.
2014. szept. 20. 10:51
3/17 anonim válasza:
Első válaszol, azért ez nem teljesen így van. Nekem is németjuhászom van, igaz kan, de már 3 hónapos korában sem tűrte meg maga körül a kutyákat. A trénerünknek egy szuka németjuhásza van, de ő is ugyanezt csinálta már 3 hónaposan. Nagyon sokat küzdök az enyémmel, hogy normálisan viselkedjen legalább az utcán, és sétánál. Játszani kevés kutyával tud csak, mert 10-ből 9-nek nekimegy. Azonban emberekkel szemben teljesen normálisan viselkedik, soha nem volt sem egy morgás sem semmi, és bárki odamehet hozzá, gyerekek is nyúzhatják. Szerintem sok németjuhász ilyen amúgy.
4/17 anonim válasza:
Esetleg beszélhetnél a tenyésztővel is erről a problémáról. Tudod attól, akitől vetted. De a viselkedését NEM tudod kontrollálni, hiszen az a kutya, amelyik egy másiknak csak így nekimegy, az nincs nevelve. Az egy dolog, hogy le tudod állítani, de még fejlődnie kell.
5/17 anonim válasza:
Az ilyen kutyáknál szocializációs probléma van.
A roti azért nem támadta meg, mert a kanok ritkán bántják a szukákat.
A méret teljesen normális.
6/17 anonim válasza:
Én azt tanácsolom keress fel egy kiképzőt, ő meg tudja mondani hogy ha elrontottál akkor mit rontottál el a nevelésben, és tanácsokat is tud adni hogy mivel tudnál javítani a helyzeten, esetleg még kutyasuli hogy szokja az idegen kutyákat és a társaságot.
7/17 anonim válasza:
A németjuhász nem sima házőrző, munkakutyának tenyésztették. Vagyis kiskorától kezdve kiképzésre kell vinni és keményen kezelni. Láttam már olyan hatalmas ónémet juhászkutyát, amelyik uralta a házat, az egész családot, teljesen átvette a hatalmat. A gazdája nem bírta idegekkel és eladta. Amikor elvitték, kétségbeesetten vonított. Messzire vitték, mégis hazaszökött, de hiába. Nekik már nem kellett.
8/17 anonim válasza:
Mégegy majom, aki büszke arra, hogy mennyire "kemény" kutyája van? Mennyi olyan kis szobacirkáló van, amik szintén nekimennek fűnek-fának, azok is kemény kutyák?Ja, hogy azok neveletlenek? Miért, mert 10 kilósak és nem 37? Pedig pont úgy viselkednek, mint a tiéd. Nem lennék rá büszke.
9/17 anonim válasza:
Mivel alapvetően eltérő a "jól nevelt" és "kontrollálható" kutyáról alkotott fogalmunk, így nem sok értelme van, hogy ennél mélyebben belemenjek ebbe a beszélgetésbe. Az a lényeg, hogy pozitív változás akkor állhat be nálatok, ha belátod, hogy a jelenlegi helyzetért te vagy a felelős és nem a kutya.
10/17 anonim válasza:
kérdésedre válaszolva: nem, egyáltalán nem normális viselkedés, és ez nem "kemény"-ség, hanem rossz nevelés.
ebből még nagyon sok bajod lehet.
2-es válaszolónak: ha a "trénered" kutyája is ilyen, akkor az vajon milyen tréner lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!