Minden szuka német juhászkutya ilyen? Vagy kifogtam?
Nem te fogtad ki, ő fogott ki téged, egy olyan gazdát, aki képtelen vagy kontrollálni, de még be sem látod ezt. Így esély sincs a változásra.
Kérdésedre válaszolva: Nem minden nj szuka ilyen, mikor kutyasuliba jártam, a huskymmal volt egy munkavonalas nj szuka barátja, iszonyat jó, ösztönerős kutya volt, de sosem balhézott. Az oktatónak is két hasonló kaliberű szukája volt. Ja, csak nekik hozzáértő gazdájuk volt, aki tudott rájuk hatni.
2-es válaszolónak: azt remélem azért tudod, hogy nem szabad a kutyát agyon tanítani?
ezt úgy értem, hogy neki is kell "pihennie".
sajnos ismerek olyan nj tulajt, aki egyszerre 3 iskolába is járatta a kutyáját, aminek az lett az eredménye, hogy "megkattant" a kutya.
optimális esetben, a kutyádnak Te vagy az Isten: folyamatosan figyel Rád, nem távolodik el Tőled, és lesi minden mozdulatod. ezt bizalommal-türelemmel és sok szeretettel-következetességel bárki el tudja érni.
"RÉGEN az emberek felé is kapott ha mondjuk hozzám ért valaki (kézfogás) de mára ezt letudtam nevelni esetleg még morgás előfordulhat DE TUDOM KEZELNI MÁR."
Tök csipem itt gyikon az arcokat :) Bent a kérdésében hogy nagyon sokat fejlődött már a kutyával , de itt jönnek az okosak és szegényt egyszerre lehurrogják hogy rossz gazdi, még egy gyökér majmozza is így ismeretlenül , holott szerintem fogalma nincs hogy már most mennyit küzdhetett a kutya nevelésével. De az a komoly hogy minden kérdésben ezt látom hogy kötözködnek itt az idióták. ti azt hiszitek hogy ti vagytok a kutyákkal suttogó csak nektek lehet kutyátok meg csak ti értitek a kutyák nyelvét ezért másnak ne is legyen kutyája, vagy mi a fene bajotok van? :) Nálam egy példa szintén német juhászkutyám van aki nem volt egyszerű esett , megjártam vele egy tucat iskolát , rengeteget fogalalkoztam vele mire egy engedelmes kutya lett belőle, Sok embernek fingja nincs mennyi munkám időm van a kutyában. De lehet én voltam rossz gazdi mert foglalkoztam vele , igaz lehet nagyon béna voltam hisz még abban a 4 iskolában ahol megfordultam sem tudtak vele mit kezdeni valamint érdemleges tanácsot adni. Egy két embernek sulit kéne nyitni olyan zseni, lehet vinném is a kutyámat bár már nem szorulunk segítségre.
14-esnek, egy kutya sem születik "rossznak".
ha normális helyről veszed a kuytád, akkor az egészséges és kiegyensúlyozott idegrendszerű.
nem azt mondom hogy a kérdező, vagy a Te kutyád nem az, de gondolj bele: van egy babakutyád, akinek Te mutatsz irányt, Te neveled, nyilván ha valami félre siklik, akkor nem a kutyát lehet hibáztatni.
sajnos rengeteg olyan kutyasuli van, ami semmire sem jó. nem adnak megfelelő képzést, nem hozzáértő emberek az oktatók, stb., mint ahogy az állatorvosok között is vannak külömbségek.
még egyszer gondold végig: egy nyers "alapanyagot" ha megformálsz, és az nem fog működni, akkor ki a hibás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!