Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden szuka német juhászkutya...

Minden szuka német juhászkutya ilyen? Vagy kifogtam?

Figyelt kérdés
van egy fajtatiszta szuka német juhászkutyám aki elég nehéz esett és elég kemény kutya. Például van egy ismerősöm kan rottija van első találkozásnál a kutya oda futott hozzám megszaglászni ez így van rendjén, az én kutyám már poráznélkül volt de úgy neki ment a rottinak hogy a kutya esett kelt. És az az érdekes hogy a rotti vissza sem támadott. A kutya régen nem engedte és még idegen kutyáknál most sem hogy a közelembe jöjjenek sőt régen az emberek felé is kapott ha mondjuk hozzám ért valaki (kézfogás) de mára ezt letudtam nevelni esetleg még morgás előfordulhat de tudom kezelni már. A házat is úgy őrzi mintha nem egy szuka hanem 2 kan lenne. meg ha családtaggal beszélgetek a kutya oda jön a lábamhoz(ismeri a parancsot önállóan is alkalmazza már ) pedig nem is hívom, és a fejét törli a lábamhoz, ott hízeleg. Amúgy testalkatra is akkora majdnem mint egy kan 37kg és nincs elhízva pedig. Marmagasságra is akkora mint egy kan. Az a kérdésem hogy ezek normálisak e?
2014. szept. 20. 10:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Kettes vagyok. Nagyon jó, rengeteget tanultam tőle, és ennek köszönhető hogy ma már bárhova el merek menni a kutyámmal mert kézben tudom tartani. A kutya alaptermészetén nem igen lehet szerintem változtatni, ezért is írtam, hogy az enyém már 3 hónaposan ilyen volt, akkor még nem igen részesült semmiféle nevelésben. Hiába figyelek oda rá, és vért izzadok, ő magától akkor is ilyen. Az más dolog, hogyha ott vagyok mellette és rászólok akkor nem csinálja, de az nem azért van, mert ő nem akarja azt csinálni. Rengeteget járunk sétálni, napi több órát, jön házhoz a kiképző, járunk kutyasuliba örző védőzni, ennél többet mit tehetnék még? Nemcsak sétálunk persze, hanem közben a fegyelmet is gyakorlom vele. Már elfogadtam, hogy ő egyszerűen nem az a típus, aki mindenkivel jóban van. Két éves most, azt már elértem hogy kerítésnél ha őrjöng bentről a kutya akkor szépen el tudunk mellette sétálni laza pórázzal, vagy ha jön szembe kutya akkor is megvan a nyugalom, de ebben is sok munkám fekszik. Mondjuk azért sokszor frászt kapok mikor jönnek a póráz nélküliek, és ránk engedik a kutyákat.... nem győzök ordítani hogy fogja meg hívja vissza, de némelyik nem is tudja behívni... csak tudnám akkor miért engedi el?
2014. szept. 20. 15:23
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem te fogtad ki, ő fogott ki téged, egy olyan gazdát, aki képtelen vagy kontrollálni, de még be sem látod ezt. Így esély sincs a változásra.

Kérdésedre válaszolva: Nem minden nj szuka ilyen, mikor kutyasuliba jártam, a huskymmal volt egy munkavonalas nj szuka barátja, iszonyat jó, ösztönerős kutya volt, de sosem balhézott. Az oktatónak is két hasonló kaliberű szukája volt. Ja, csak nekik hozzáértő gazdájuk volt, aki tudott rájuk hatni.

2014. szept. 20. 15:45
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

2-es válaszolónak: azt remélem azért tudod, hogy nem szabad a kutyát agyon tanítani?

ezt úgy értem, hogy neki is kell "pihennie".

sajnos ismerek olyan nj tulajt, aki egyszerre 3 iskolába is járatta a kutyáját, aminek az lett az eredménye, hogy "megkattant" a kutya.

optimális esetben, a kutyádnak Te vagy az Isten: folyamatosan figyel Rád, nem távolodik el Tőled, és lesi minden mozdulatod. ezt bizalommal-türelemmel és sok szeretettel-következetességel bárki el tudja érni.

2014. szept. 20. 15:58
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

"RÉGEN az emberek felé is kapott ha mondjuk hozzám ért valaki (kézfogás) de mára ezt letudtam nevelni esetleg még morgás előfordulhat DE TUDOM KEZELNI MÁR."

Tök csipem itt gyikon az arcokat :) Bent a kérdésében hogy nagyon sokat fejlődött már a kutyával , de itt jönnek az okosak és szegényt egyszerre lehurrogják hogy rossz gazdi, még egy gyökér majmozza is így ismeretlenül , holott szerintem fogalma nincs hogy már most mennyit küzdhetett a kutya nevelésével. De az a komoly hogy minden kérdésben ezt látom hogy kötözködnek itt az idióták. ti azt hiszitek hogy ti vagytok a kutyákkal suttogó csak nektek lehet kutyátok meg csak ti értitek a kutyák nyelvét ezért másnak ne is legyen kutyája, vagy mi a fene bajotok van? :) Nálam egy példa szintén német juhászkutyám van aki nem volt egyszerű esett , megjártam vele egy tucat iskolát , rengeteget fogalalkoztam vele mire egy engedelmes kutya lett belőle, Sok embernek fingja nincs mennyi munkám időm van a kutyában. De lehet én voltam rossz gazdi mert foglalkoztam vele , igaz lehet nagyon béna voltam hisz még abban a 4 iskolában ahol megfordultam sem tudtak vele mit kezdeni valamint érdemleges tanácsot adni. Egy két embernek sulit kéne nyitni olyan zseni, lehet vinném is a kutyámat bár már nem szorulunk segítségre.

2014. szept. 20. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:

14-esnek, egy kutya sem születik "rossznak".

ha normális helyről veszed a kuytád, akkor az egészséges és kiegyensúlyozott idegrendszerű.

nem azt mondom hogy a kérdező, vagy a Te kutyád nem az, de gondolj bele: van egy babakutyád, akinek Te mutatsz irányt, Te neveled, nyilván ha valami félre siklik, akkor nem a kutyát lehet hibáztatni.

sajnos rengeteg olyan kutyasuli van, ami semmire sem jó. nem adnak megfelelő képzést, nem hozzáértő emberek az oktatók, stb., mint ahogy az állatorvosok között is vannak külömbségek.

még egyszer gondold végig: egy nyers "alapanyagot" ha megformálsz, és az nem fog működni, akkor ki a hibás?

2014. szept. 20. 16:37
 16/17 A kérdező kommentje:
15 hát nem tudom jártam suliba ott is volt egy németjuhász a gazdájával össze barátkoztam gyorsan mert nekünk volt németjuhászunk. Ő mondta hogy 200ezerét vette , törzskönyves fajtatiszta kutya, Kiskorában kiválasztással hozta el (mint én is) tehát megfigyelte viselkedés alapján és akkor nem mutatott semmi problémát , de mikor elhozta hirtelen félős lett , és még most is az volt övé nem engedte senkinek hogy megsimogassa magát mert nem csak kapkodott de meg is harapta. Azt mondta nekem sose verte meg mindig következetesen nevelte , sőt már az előtt hogy megvette olvasgatott tájékozodott a kutyákról. De ha sétáltatta is meglátott egy másik kutyát izgalomba jött és nem tudod vele mit kezdeni nem tudta semmivel kizökkenteni. Most nem tudom mi lehet velük. De amugy én ott hagytam az iskolát mert kész vicc volt , nem is foglalkoztak velünk. Ilyen hülye játékos feladatok voltak mindig amig a többi kutya csinálta a feladatott az én kutyám örjöngött de senki nem jött volna oda segíteni Meg mindig összeengedték a kutyákat akkor ha balhé volt palackal dobálták őket , meg mi gazdik A pontbol B be futkostunk stb hülyeségek... de velünk külön sose senki nem foglalkozott. Igen igaza van a 14 esnek nagyon sokat küzdök vele minden nap és már szépen fejlödünk pedig már iskolába sem járunk.
2014. szept. 20. 22:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekünk egy szimpla közepes termetű vadászkutya keverékünk van, de mert a múltja ismeretlen (menhelyi volt, másfél évesen hoztuk el), az első időszakban rengeteget kellett küzdeni vele. Ha azt mondom, a szocializációja nulla volt, nem is mondtam sokat. Ráment jó néhány hónap és két kutyaiskola, mire engedelmes és fegyelmezett kutya lett belőle. Az igaz, hogy a macskáktól most is megőrül, de ez a legkevesebb.
2014. szept. 20. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!