Hatásos hogyha már a gondolatáért is rászólunk a kutyára?
Ha lapítva, sunyi módon megy akkor sztem tudja. Eleve azért lapít mert tudja hogy nem kéne.
Ha rászólsz és visszafordul akkor hat. Ha továbbmegy akkor vagy szarik rád vagy nem érti. :)
De ha lapít akkor tudja h nem jó amit csinál
Mindig ezt szoktam mondani:
Fel se merüljön benned a gondolat!
Rámnéznek és keresnek vmi mást, amivel bosszanthatnak. :)
akkor én leszek az első aki ezzekkel a válaszokkal vitatkozik.
A rövid válasz az az hogy: nem tudja
A hosszú pedig:
A kutya a jelenben él. Nem lehet azért büntetni amit akar csinálni csak azért amit éppen csinál (mint ahogy a múltban történt dolgokért se lehet büntetni)
Azért lapít mert tudja hogy a kapu felé menni rossz, de fogalma sincs arról hogy az a baj hogy ő ki akar menni a kapun.
Ilyen esetben az a hatásos ha akkor kapja a büntetést(rászólást) akármit, amikor éppen ki lép a kapun.
6os vagyok..
Kérdés mi a cél.. nekem a kutyák nem mennek ki a kapun. Ha a ház előtt vágom a füvet simán nyitva hagyhatom. És azt ezzel a módszerrel értem el amit írtam.
És ezt elérni a gondolat tiltásával nem lehet. Csak ha pontosan elmagyarázod a kutyának hogy mit nem szeretnél. Azzal amit a kérdező ír azt tiltja hogy a kutya ne menjen a kapu felé nem pedig azt hogy ne menjen ki rajta.
A támadós vadászós dolog teljesen más. Ott a kutya ha elindul akkor ő már támadásban/vadászásban van. és azt tiltod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!