Ha rászólunk folyton visszaugat. Mit tegyünk?
Kölyökkutyánk 11 hetes. Eddig remekül vettük az akadályokat, remekül tudtuk fegyelmezni, nevelni. De pár napja mintha ezek a nevelési trükkök semmit nem érnének. Ha rászólunk visszaugat. Erőszakosan ugat, toporzékol ha pedig rászólunk csak még rosszabb. Hisztizik, pedig soha nem engedtünk a hisztijének pont azért hogy ne váljon egy hisztis kölyökké. Erre tessék....
Próbáltunk szóval rászólni, megragadni a grabancánál a nyaka mögött, kitenni a lakásból, hátha büntetésnek veszi, kapott már a seggére pofont. Semmi nem használ. Eddig a tapsolás vált be. Arra abbahagyta. De most már az sem hat.
Nem szeretnénk ha felnőtt korára, 40 kg-osan is így visszaugatna.
Mit tanácsoltok?
hát, én az én kutyám 9 hetesen ült, feküdt ,és pacsit adott ,és mind ezt játékos formában tanultuk meg... , de azért ez a kutyának is kell a gyerekkor amúgy megröhögtetett...
Gondolom, ha a kérdező próbálja már most is nevelni a kutyát, és nem csak hagyja, hogy romboljon, akkor tisztában van azzal is, hogy szocializálni kell, de a kérdése nem erre irányul, ezért nem nagyon tudom hova tenni, hogy ezt miért írják le...
de, hogy a kérdésre is válaszoljak, ha ilyenkor a kutya makacskodik, akkor nem kell egyből lenyomni, sőt, amikor az enyém hisztizett, akkor tanítottam meg neki a hangot vezényszót...(nem azért hisztizett,mert leszidtam, hanem mondjuk kaja kellett neki)
ha ilyenkor ugat, egyszerűen hagyd ott, ne figyelj rá, akár mit csinál rá se néz, és amikor majd békén hagy hívd magadhoz.
Észre kell, hogy vegye, hogy ha ugat, akkor vége mindennek, és csak akkor van megint valami, ha abba hagyja.
Amúgy, amikor írod, hogy toporzékol, akkor arra gondolsz, hogy bepucsít meg ilyenek? nem lehet, hogy ő játéknak veszi fel?
Amúgy, mi nálunk már a rászólás is bevált , durvább esetben volt lenyomás, vagy orrba pöckölés...
Szerintem, ha nem bírtok vele otthon, akkor keressetek fel egy kutyaiskolát, ahol még látják is a hozzáértő emberek, hogy mi a helyzet, mert lehet, hogy ti rontotok el valamit, nem vagytok határozottak vagy bármi.
egy két alkalommal elmentek, az még nem olyan drága, és tudnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!