2 éves kisfiam dühében megüt bennünket vagy rugdal. Nem vertük soha gyerekeinket (a nagyobbik 5 éves lányunk sem verekedős) Ha erélyesen, szépen rászólunk nem használ. Kinek mi vált be leszoktatáshoz vagy csak majd elmúlik?
rakd odébb és szólj rá! Ne engedd! Inkább lépj arrébb te, de ne történjen meg!
Akár rácsaphatsz picit!
Határozottság, következetesség, és minél kevesebb fölösleges korlátozás egyébként
ne lépj arrébb, mert akkor azt fogja hinni, félsz tőle.
pedig el kell neki magyarázni, hogy oké, hogy dühös, de így nem vezetheti le.
A szuper dadusnak volt egy módszere azt hiszem...legyen egy "nyugi zóna" a házban,és mikor ilyen düh kitörése van, vidd oda, ültesd le, ott kell ülnie 2 percig büntetésből, amiért így viselkedett.E mellett mutasd meg neki, hogy mikor dühös, inkább vegyen mély levegőt,fújja ki, ezt többször, akár mikor odaviszed a nyugi zónába.Eleinte persze totális ellenállás lesz, de idővel megtanulja.
Mondjuk az én fiam már kapott a kezére verekedés miatt, szerintem néha ezt is kell alkalmazni, de ez csak az én véleményem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!