Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Nagykutyások! Nektek még nem...

"Nagykutyások! Nektek még nem volt bajotok "kiskutyásokkal"?

Figyelt kérdés

Ha német juhászommal megjelenek valahol, (téren, utcán stb.) a legtöbb kistestű kutya gazdája azonnal "menekülni" kezd, vagy felkapja a kis prüntyőkét, Jaj, ott az a nagy kutya csúnyán nézett rád! - szöveggel.

Holott egy kifejezetten nyugodt, fegyelmezett kutyám van, aki rájuk sem néz, nem indul el feléjük, a kis agresszorok viszont hörögnek, vicsorognak a kedves jó gazdájuk öléből.

Ti mit tesztek ilyenkor?

2014. nov. 6. 14:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Utolsó:))))
2014. nov. 6. 15:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

NAgytestű kutya párti vagyok,kb 4 éve kellett elaltatni a német juhászomat.

A rendőrségtől fogadtam örökbe,mint kiszolgált járőrkutyát.A tapasztalatom a következő a kiskutyákkal szemben:

NAgyon szerettem sétálgatni,kirándulni a kutyával,de amint már csak a sziluettje feltűnt a messzi távolban,a kisebb testű fajtársakat rendre felkapkodták elrángatták a gazdáik nehogy még a végén intreakcióba kerüljön azzal nagy szörnyeteggel az imádott Fifike.

Persze a kis szőrmókok pedig tették amit tenniük kell:

Acsarkodva hörögve-fújtatva "kiabáltak".

Hogy mit tettem ilyenkor?

Érdemben semmit,mert számomra felesleges volt bármit is tenni(ettől még voltak játszópajtásaink),ha felkapkodja hát kapkodja fel,nem az én kutyám lesz megint csak szegényebb egy ingerrel.( a véleményem az hogy a notorius felkapkodók kutyái kevésbé szocializáltak,és ezt a fogvillogatós-morgós "véleménynyilvánítást meg betudtam annak az un.kiskutya-szindrómának és ennek az antiszocializálatlanságnak)Amúgymeg kicsik nem igazán tudtak volna kárt tenni az én kutyámban,így csak annyit suttogtam neki,hogy: Látod Amy azok csibészek.

:)

2014. nov. 6. 16:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Amstaffom van, hihetetlenül békés, játékos, soha nem mutatott agresszív viselkedést sem ember, sem kutya felé. Mégis nagyon sokan nem bírnak minket, bár ez leginkább azoknak a környékbelieknek tudható be, akik divatból vesznek staffit/pitet, és nem tudják megnevelni, az emberek pedig azt gondolják, mi is ilyenek vagyunk. Én megismerkedtem egy szűk kutyás társasággal, akikkel nagyon jól elvagyunk, a többi meg nem érdekel, azon pl. ha felkapkodják a sok kis betoncirkálót, mindig jót mosolygok. Nagy ívben kikerülnek minket szinte mindenhol, eleinte zavart, de inkább nem foglalkozom vele.

Az egyetlen bajom, hogy általában ha egy kistestű neki áll acsarkodni, akkor általában az emberek nevetnek, meg "milyen kis mérges, a kis aranyos", de ha az enyém játékból morogni mer egyet, már egyből vérengző harci kutya.

2014. nov. 6. 16:44
 14/18 anonim ***** válasza:
Sajnos túl gyakran nem jutok be a városba sétálni a rotimmal, így nem nagyon voltak még összezörrenéseim (persze ez nem gond :)). Ha bemegyünk, olyan előfordul, hogy kikerülnek, vagy felkapják a kistestű kutyákat. De annyira durva esetek nem szoktak lenni. Egyébként egyáltalán nem bántja a kisebb kutyákat (sem), egy törpe uszkárral néha szoktunk is bandázni. A legnagyobb meglepetés Bp-en a Városligetben ért. Illetve mondhatnám azt, hogy ott meg már túlságosan nem féltik a kutyákat (a kicsiket sem). Szóval ott simán engedik bandázni a kistestűeket a nagyokkal, engem már egy kicsit zavart is, hogy jöttek folyamatosan a "szánkba".
2014. nov. 6. 19:18
 15/18 anonim ***** válasza:
3 kutyám van. Amíg csak kettőt látnak (husky és 14 kilós mix) minden oké, mikor meglátják a 3.-at, aki egy 25 kilós pit bull keverék, akkor megy a felkapkodás, szörnyülködés. Az esetek nagy részében megvető pillantással/ fejemet elfordítva nyugtázom az eseményeket.
2014. nov. 6. 21:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Közepes méretű a kutyám, és ismerős helyzeteket írtok le :) Nekem bevált az a megoldás - azt hiszem épp itt olvastam régebben - hogy megállok a kutyával, leültetem és megvárom, míg elvonulnak mellettünk. Volt már, mikor lábbal is rá kellett segítenem, mert a flexit nem tudta olyan gyorsan visszahúzni anyu, mint ahogy a kutya nekünk rontott, és igen, én voltam a bunkó, mert nem hagytam, hogy nekirontson az ülő kutyámnak. Ez a leültetem és várunk akkor az igazi, mikor jó latyakos trutymós idő van, a kicsike meg nyakig sáros, és ilyenkor nem nagyon lehet felkapkodni. Igen, menjenek csak el mellettünk, mi udvariasak vagyunk, megvárjuk, nem sietünk :)
2014. nov. 7. 07:22
 17/18 Szilvi & Argos ***** válasza:

Amikor így félreállunk, az esetek 99%ában nem tudnak úgy elmenni mellettünk, hogy őrjöngő morzsika ne kerüljön a kutyám fél méteres körzetébe :D Enyém ekkor nyugiban ül-fekszik, én meg lelkesen nagyon megdicsérem, ami igazából a másik balfac gazdának szól :D

Ha nagyon ránk engedik a kis őrjöngő izét, hangulattól függően vagy nem szólok vissza, vagy leugatom

2014. nov. 7. 23:44
 18/18 BlueW(olf) ***** válasza:
Sziasztok Nagykutyások :) Nekem még nincs blökim, de már nagyon hiányzik. Esküszöm nektek, én félek a kistestű kutyáktól :D Rengetegszer jártam úgy, hogy sétáltam(!) a parkban, kutyám sem volt, és megláttam egy kutyás társaságot. Fele banda pórázon (nagyobbak), a kicsik mind póráz nélkül voltak. Mondom de aranyosak. Ja. A következő pillanatban egy puli egy csivava-keverék és még két kisebb acsarállat társaságában elkezdtek rohanni felém, gazdi visít, blöki lesz*rja. Ha nem emelem fel a lábam, a puli beleharapott volna a bokámba. Ránéztem a gazdikra... és inkább nem mondtam semmit. Engem kifejezetten irritálnak a kiskutyások (legtöbbjük) mert messziről látszik rajtuk, h a kutya a falkavezér :/ Nekem menhelyi közepes vagy nagytestűm lesz, bár még nem tudom, milyen. Igyekszek majd kikerülni a padlócirkálókat
2015. júl. 1. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!