Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki magyarázza el nekem,...

Valaki magyarázza el nekem, mégis mit lehet szeretni egy mopszon?

Figyelt kérdés

A pofájuk olyan, mintha hozzájuk vágtak volna egy serpenyőt, horkolnak, röfögnek, csúnyák, ha sokat futnak fuldokolni kezdenek, mert persze attól a lapos orruktól levegőt sem kapnak...

Több ismerősömnek is mopsza van, még csak intelligensnek sem mondanám őket. Túltenyésztett korcsok, mostanában mégis olyan elterjedté váltak...

Miért?

(oké, elnézést kérek a mopsztartóktól/szeretőktől. de nekem most betelt a pohár.)

2014. nov. 1. 01:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a tiéd, veled él, ragaszkodsz. Nem értem, hogy mi telik be egy poháron, mert valakinek x fajta kutyája van és még szeretni is meri. Nekem az extra mini kutyák nem tetszenek, sem a bullterrier (a mopsszal nincs bajom, bár nem a legnagyobb kevencem). Mégis tök érthető, hogy aki őket választotta, az szereti őket, nem feltétlenül a szépségük miatt. Ugyan ez igaz a keverékekre is; némelyik kifejezetten esetlen, sőt, tovább megyek, rusnya tud lenni, de ha kötődsz hozzá, vannak közös élményeitek, akkor simán megszereted.

Egy ismerősöm fogadott be egy ilyen... foxi és valószínű alien keveréket. Ügyetlen volt, csálé volt az egyik foga, a farka is furi volt. Egyszer betörtek hozzájuk, a drága jószág meg átaludta. De imádták, mert ő volt az ő kutyájuk.

2014. nov. 1. 10:53
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Nekem meg azt magyarázza meg valaki, hogy hogy élhet ennyi ésszel egy ember, mint te... :)

Valaki pedig rólad gondolja azt, hogy csúnya vagy.

Az, hogy kinek mi a cuki/aranyos, relatív. Nem tudom, mit kell ezen így kiakadnod, hogy igenis léteznek olyan emberek, akiknek tetszenek a mopszok.

És egyébként te sem vagy intelligens, ebből a kérdésedből kiindulva. :)

2014. nov. 1. 12:02
 13/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld kéz, utolsót kivéve. :)

Értelmezés látom nem ment. Nem az irritál, hogy valakinek tetszik, hanem a mopszok önmagában. Az ismerőseink FOLYTON hurcolásszák őket hozzánk, meg se kérdezik, hogy jöhetnek-e, teljesen magától értetődő. A mi kutyáink nem is tudnak velük mit kezdeni, néznek le rájuk és pislognak.

Nagyjából én is vagyok velük. Elröfögnek mellettem az ebédlőben, én meg döbbenten nézek utánuk.

Aztán lefekszenek, mert ettől a tíz méter futástól teljesen kifulladnak és alig kapnak levegőt.

2014. nov. 1. 12:16
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, az ismerőseid elég nagy parasztok. Ez megint nem szegény kutya hibája, de én nagyon hamar le is koptatnám az ilyen suttyó ismerősöket. Mondjuk ha csivavájuk lenne, vagy uszkárjuk, akkor is ugyan akkora bunkók lennének.
2014. nov. 1. 15:40
 15/24 anonim ***** válasza:

Te amúgy tisztában vagy azzal, hogy egy kutyafajt kritizálsz? Ennyire unalmas az életed? Úr Isten...

És akkor mi van, ha elfáradnak? :) Nem hiszem, hogy km-eket kéne futkározniuk. Ők ilyenek.

És nem a kutya tehet róla, hogy őket mindenhova elhurcolássza a gazdája... Ez a kérdésed nagyon felesleges volt...

2014. nov. 1. 16:10
 16/24 anonim ***** válasza:
31%
16:10 Te pedig tisztában vagy vele, hogy random, ismeretlen embereknek osztod az észt az interneten? Élőben próbáld meg az intellektuális faszméregetést, kissé komolyan vehetőbb lesz.
2014. nov. 1. 17:31
 17/24 anonim ***** válasza:
Élőben ilyen buta emberekkel szóba sem állok. Na viszlát, nem pocsékolom rátok tovább az időmet, pancserek.:)
2014. nov. 1. 21:31
 18/24 anonim ***** válasza:

Nekem Apám tenyésztő volt.

Volt otthon Német juhádszunk,Óriás Schnauzer (azzal kezte a tenyésztést),Tacskó,Foxi,Ír szetter, aztán amikor már csak a gladiátor kutyákat tenyésztette:Nápolyi Masztiff (ez a fajta volt a fő),Amerikai bulldog,Bordeux-i dog,Argentin dog,Amerikai Staffordshire Terrier... Meg már nem emlékszem még milyen. A gladiátorokra falu helyen úgy néztek,hogy "jádecsúnya!" ,mert ami nem RinTinTin meg nem megszokott az csak rossz lehet. De azért at irígység megmutatta magát. Szóval a lényeg az,hogy én a bejglit nem eszem,de Te lehet,hogy egész nap ennéd.

Amúgy mopszot is akart Édesanyám csak ahonnan lett volna (1996-ban 40ezerért) ott a ribi eladta másnak,mert azok helyedben voltak,mi meg jó pár km-ről.

De ha lesz mód és lehetőség veszek egyet. ;)

2014. nov. 2. 07:40
 19/24 anonim ***** válasza:

Ja! Előző vagyok!

Azért mert divat lett. 1993-ban a kutyakultusz nagyjából olyan volt,mint 5 éve a hüllő..tudom,mert volt kaméleonom is. Több! Vagy a pókok 10 éve. ...hidd el nekem,ha a flamingó lenne a divat akkor most mindenhol ott állnának.

2014. nov. 2. 07:43
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tetszik a mopsz, ahogy a csivava se.De ha ilyen kutyám lenne, imádnám a külsejétől függően.Bár, eleve én nem vagyok oda a kis termetű kutyákért, így kétlem is hogy lenne valaha is mopszom.Nemrégiben pl. nem tetszettek a Shar pei kutyák, de 2x láttam életemben, és bevallom, olyan kis aranyosak a ráncaikkal.

Amúgy nem az Ő hibájuk hogy ilyenek. :) Őket így kell szeretni, és kész.

2014. nov. 2. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!