Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyitod a kaput, a kutyád...

Nyitod a kaput, a kutyád kislisszol. Mit teszel?

Figyelt kérdés

a) Utánaszaladsz, utoléred. Kap egy taslit, majd nyakörvénél fogva hazarángatod, és tüntetőleg nem szólsz hozzá vagy egy félóráig.

b) Nem éred utol, de ordítod a nevét. Ha megérkezik, mérges "befelé! " szóval, betessékeled.

c) Hagyod, hadd szaladgáljon, úgyis hazajön, és sosem fut ki az útra.

d) Hadd szaladjon, utánafutsz, kergetőztök a kocsik között. Amikor utoléred, megpaskolod, jutalmazod.

e) Elektromos nyakörvvel rendreutasítod.

2010. jan. 26. 09:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
Az enyém kiszokott,mert a szemközti házban (ami a miénk) van a másik kutyánk és nagyon szeretnek veszekedni.Megvan már a módszerem(16 évig taultam a másik kutyámmal),hogy h ne mehessen ki,de még így is kibújik néha,akkor elkapom azért,mert előttük az út, ha elüti vmi akkor meghalok...de mondjuk én egyiket sem csinálom a fentiek közül,mert elkapom a +grabancát+ aztán meg ölbe kapom,másképp nem bírék vele ^^
2010. jan. 26. 10:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
az enyém egyszer szökött ki, akkor még kölyök volt. utánamentem, mert féltem, hogy elveszik és nem találom meg. amikor meglett (egy bokor alatt kuksolt), akkor nagyon mérgesen rászóltam, hogy mit csináltál?... a hónom alá kaptam, hazavittem, és még aznap elkezdtük gyakorolni, hogy nem szabad egyedül kilépni az ajtón...
2010. jan. 26. 10:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólóval értek egyet, hogy ha egyszer ilyen előfordult, utána meg kell rá tanítani, hogy engedély nélkül nem mehet ki a kapun (ül, maradsz). Ha ilyenkor üldözőbe veszed, játéknak veszi, és nem hogy odajönni hozzád, futkosni fog előled. Ha meg akkor kapja a taslit vagy a büntit, mikor visszajött hozzád, az rögzül benne, hogy rossz kutya, amiért visszajött. Ki meg ne engedd szó nélkül, mert utána már természetesnek veszi, hogy akkor szalad ki, amikor akar, aztán csak egyszer fusson ki épp rosszkor az útra... e)-t meg felejtsd el, nem érdemli meg, próbáld előbb megnevelni a kapuban maradásra.
2010. jan. 26. 12:44
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
ki se tudnám tuszkolni a kutyát mikor kinyitom a kaput. számomra ez egy jelzés, hogy jól érzi magát nálunk és esze ágában nincs lelépni.
2010. jan. 26. 14:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyiksem helyxes, a kutyát kiskorától ugy kell nevelni, hogy nem mehet ki, megkaptam a kutyámat 3hónaposan.és 8hónapos koráig nem vittem sehova, csak kocsival, utcára nem volt kiengedve, hogy megszokja a helyét...és lám még ha macsak van akiket utál, vagy más kutya és tárva nyitva a kapu akkor sxem mozdul ki egy lépést sem...kiskorában meg lett nevelve
2010. jan. 26. 15:14
 16/21 anonim ***** válasza:
hát ha a mienk kimegy akkor ahogy csukom vissza az ajtót automatikusan bejön :D
2010. jan. 26. 18:23
 17/21 anonim ***** válasza:

A. Elkapni és megbüntetni.

Ha már visszajött és akkor szídod meg akkor tulajdonképpen azért szídtad meg mert hallgatott rád és visszajött, és így máskor nem fog hozzád menni... Hagyni egyedül az utcán egy kutyát felelőtlenség, a kutya és más emberek felé is. Azon kívül lustaság.

Nekem 3 kutyám van, érdekes módon mindig meg tudtam akadályozni hogy kimenjenek. Pedig volt amikor az egyik már megtanulta akkor jött a másik aki kölyök volt még és ki akar slisszolni, de megoldottam. Akár pórázzal is húzhatom őket akkor sem jönnek ha nem adom ki a parancsot. Sőt sorrendben jönnek ki mindenhonnan (ház ajtaja, kertajtó, kennel) először én, aztán a randidős, és a középső, végén a legfiatalabb, és maguktól is betartják ezt. Nem nehéz dolog. Kerti kutyának is kell sétálni, de a gazdával!

2010. jan. 26. 18:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Soha nem megy ki engedély nélkül. 1-2 alkalommal volt, hogy félreértette, pórázzal a kezemben mentem ki és azt hitte, hogy sétálni megyünk, de akkor rászóltam és visszaküldtem. Azonnal visszament.
2010. jan. 26. 20:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Én az elektromos nyakorvet semmiféleképp nem ajánlom !!!!

Csak olyanok használják akik kiképzéssel foglalkoznak , mert elég könnyen tönkreteheted vele a kutyádat.

Én a b-t tartom helyesnek.

A c azért nem jó , mert a kutyában nem szabad megbízni pl meglát 1 macskát a túloldalon kiszalad az útra és elis üthetik akár.

2010. jan. 27. 15:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó köztudott hogyha magadhoz hívod és aztán mérgesen rászólsz akkor azt hiszi hogy azért kapott ki mert visszajött... Csakis közvetlenül a rosszaságot szabad büntetni...
2010. jan. 27. 15:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!