Nyitod a kaput, a kutyád kislisszol. Mit teszel?
a) Utánaszaladsz, utoléred. Kap egy taslit, majd nyakörvénél fogva hazarángatod, és tüntetőleg nem szólsz hozzá vagy egy félóráig.
b) Nem éred utol, de ordítod a nevét. Ha megérkezik, mérges "befelé! " szóval, betessékeled.
c) Hagyod, hadd szaladgáljon, úgyis hazajön, és sosem fut ki az útra.
d) Hadd szaladjon, utánafutsz, kergetőztök a kocsik között. Amikor utoléred, megpaskolod, jutalmazod.
e) Elektromos nyakörvvel rendreutasítod.
A. Elkapni és megbüntetni.
Ha már visszajött és akkor szídod meg akkor tulajdonképpen azért szídtad meg mert hallgatott rád és visszajött, és így máskor nem fog hozzád menni... Hagyni egyedül az utcán egy kutyát felelőtlenség, a kutya és más emberek felé is. Azon kívül lustaság.
Nekem 3 kutyám van, érdekes módon mindig meg tudtam akadályozni hogy kimenjenek. Pedig volt amikor az egyik már megtanulta akkor jött a másik aki kölyök volt még és ki akar slisszolni, de megoldottam. Akár pórázzal is húzhatom őket akkor sem jönnek ha nem adom ki a parancsot. Sőt sorrendben jönnek ki mindenhonnan (ház ajtaja, kertajtó, kennel) először én, aztán a randidős, és a középső, végén a legfiatalabb, és maguktól is betartják ezt. Nem nehéz dolog. Kerti kutyának is kell sétálni, de a gazdával!
Én az elektromos nyakorvet semmiféleképp nem ajánlom !!!!
Csak olyanok használják akik kiképzéssel foglalkoznak , mert elég könnyen tönkreteheted vele a kutyádat.
Én a b-t tartom helyesnek.
A c azért nem jó , mert a kutyában nem szabad megbízni pl meglát 1 macskát a túloldalon kiszalad az útra és elis üthetik akár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!