Hogyan lehet szobatisztaságra tanítani kutyát?
Sziasztok!! Tegnap lettem gazdija törpe tacskó kutyusomnak. Mindössze 8 hetes, eddig kint élt egy kennelben a testvéreivel. Nyilván óriási sokk neki most, hogy bent van a lakásban, ráadásul idegen helyen. Sajnos sétáltatni nem sétáltathatom még, ugyanis a kötelező 3 oltásából ma kapja még csak a másodikat. A probléma csak az, hogy nyilván odapiszkít mindenhova emiatt. Vettünk neki kutya pelust, amit leterítettem. Hogyan tudnám rászoktatni hogy inkább odavégezze a dolgát? Illeetve, ha már le tudom vinni rá lehet szoktatni, hogy jelezzen ha ki/le akar menni?
Előre is köszi a válaszokat és a segítséget!
megj.: régen volt kutyus a családban, de akkor még kertes családi házban éltünk, így könnyen ki tudtuk engedni a kutyust, ezért most nem tudom hogy szoktassam rá a tacsimat :)
Lehet kapni kutya wc-t. Olyan mint egy darab zöld fű. Tálca is van alatta.
Próbáld ki azt. Nekünk bejött.
Google keresőbe ha beírod mutatni fog pár fajtát.
Fantasztikus alap úgy indítani egy 8 hetes kutyussal, aki teljesen idegen környezetben idegenek között a családjától hirtelen elszakítva azt se tudja mi történik vele , hogy belenyomom a fejét a pisibe és ütögetem olyan dolog miatt, ami eddig egy természetes volt számára. Most agresszíven bántják emiatt.
Gratulálok! Ennyit a nevelésről.
Gondolom neked is az asztalba ütögették a fejedet a szüleid, amikor a bili mellé pisiltél, mert nem tudtad hogy bele kellene.
Ha jót akarsz, nem szórakozol pelenkával, mert azzal épp azt tanítod neki, hogy bent üríthet. Aztán majd nem érti, miért lesz baj a benti ürítés, ha eddig az volt az elvárt. Nem kell nagy sétára vinni, leviszed a ház elé, pisil/kakil, felviszed. Közben figyelsz, hogy ne nyaljon fel semmit.
A pelenkával csak azt tanulja meg, hogy valamire kell pisilni. Az neki mimdegy, hogy a szőnyeg, vagy a földre esett pólód az. Ezt akarod?
Én is a "kutyapelust"ismerem(kiteríthető nedvszívós alátét)
Mi úgy csináltuk,mikor latszott hogy végezné a dolgát oda raktuk,egy ideig nem szedtük fel,tudom kellemetlen de ő érezni fogja rajta a kis szagát és legközelebb is oda piszkít,gyorsan megtanulja,utána már lehet folyton tisztára cserélni,megdicsérni.
Ha már ez megvan legyen egy rutin reggel,este,(ha kertes házad van,kinti benti lesz esetleg,)engedd ki,ott ugyis elvégzi a dolgát,megjelöli a kis területét rá fog szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!