Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet szobatisztaságra...

Hogyan lehet szobatisztaságra tanítani kutyát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!! Tegnap lettem gazdija törpe tacskó kutyusomnak. Mindössze 8 hetes, eddig kint élt egy kennelben a testvéreivel. Nyilván óriási sokk neki most, hogy bent van a lakásban, ráadásul idegen helyen. Sajnos sétáltatni nem sétáltathatom még, ugyanis a kötelező 3 oltásából ma kapja még csak a másodikat. A probléma csak az, hogy nyilván odapiszkít mindenhova emiatt. Vettünk neki kutya pelust, amit leterítettem. Hogyan tudnám rászoktatni hogy inkább odavégezze a dolgát? Illeetve, ha már le tudom vinni rá lehet szoktatni, hogy jelezzen ha ki/le akar menni?

Előre is köszi a válaszokat és a segítséget!

megj.: régen volt kutyus a családban, de akkor még kertes családi házban éltünk, így könnyen ki tudtuk engedni a kutyust, ezért most nem tudom hogy szoktassam rá a tacsimat :)

tegnap 08:09
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
3%
Ha bepiszkít, nyomd oda a fejét, majd mondd neki, hogy nem szabad. Esetleg csapj rá a seggére. Mi is így tanítottuk anno a kölyök kutyánkat. 2-3x még megcsinálta, utána nyűszített, ha ki akart menni elvégezni a dolgát.
tegnap 08:30
 2/22 anonim ***** válasza:
61%

Lehet kapni kutya wc-t. Olyan mint egy darab zöld fű. Tálca is van alatta.

Próbáld ki azt. Nekünk bejött.

Google keresőbe ha beírod mutatni fog pár fajtát.

tegnap 08:31
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen felesleges a fejét nyomkodni meg ütögetni egy kölyök kutyát.
tegnap 08:33
 4/22 anonim ***** válasza:
84%

Fantasztikus alap úgy indítani egy 8 hetes kutyussal, aki teljesen idegen környezetben idegenek között a családjától hirtelen elszakítva azt se tudja mi történik vele , hogy belenyomom a fejét a pisibe és ütögetem olyan dolog miatt, ami eddig egy természetes volt számára. Most agresszíven bántják emiatt.

Gratulálok! Ennyit a nevelésről.

Gondolom neked is az asztalba ütögették a fejedet a szüleid, amikor a bili mellé pisiltél, mert nem tudtad hogy bele kellene.

tegnap 08:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
(1-es valaszolonak szol a legutobbi hsz)
tegnap 08:50
 6/22 anonim ***** válasza:
80%

Ha jót akarsz, nem szórakozol pelenkával, mert azzal épp azt tanítod neki, hogy bent üríthet. Aztán majd nem érti, miért lesz baj a benti ürítés, ha eddig az volt az elvárt. Nem kell nagy sétára vinni, leviszed a ház elé, pisil/kakil, felviszed. Közben figyelsz, hogy ne nyaljon fel semmit.

A pelenkával csak azt tanulja meg, hogy valamire kell pisilni. Az neki mimdegy, hogy a szőnyeg, vagy a földre esett pólód az. Ezt akarod?

tegnap 08:58
 7/22 anonim válasza:
0%

Én is a "kutyapelust"ismerem(kiteríthető nedvszívós alátét)

Mi úgy csináltuk,mikor latszott hogy végezné a dolgát oda raktuk,egy ideig nem szedtük fel,tudom kellemetlen de ő érezni fogja rajta a kis szagát és legközelebb is oda piszkít,gyorsan megtanulja,utána már lehet folyton tisztára cserélni,megdicsérni.

Ha már ez megvan legyen egy rutin reggel,este,(ha kertes házad van,kinti benti lesz esetleg,)engedd ki,ott ugyis elvégzi a dolgát,megjelöli a kis területét rá fog szokni.

tegnap 09:02
 8/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha pelenkára szoktatod, akkor azt tanítod, hogy ne legyen szobatiszta. Szóval mi a kérdés? Hogy szobatiszta kegyen vagy hogy ne legyen az?
tegnap 09:05
 9/22 anonim ***** válasza:
86%
A kutya wc olyan, mint a kinti fű. Megtanulja, hogy arra piszkíthat, és amikor már kijársz vele tudni fogja.
tegnap 09:08
 10/22 anonim válasza:
29%
Elozo vagyok,szobatiszta a kutyám,és pelenkával kezdtuk..
tegnap 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!