Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet szobatisztaságra...

Hogyan lehet szobatisztaságra tanítani kutyát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!! Tegnap lettem gazdija törpe tacskó kutyusomnak. Mindössze 8 hetes, eddig kint élt egy kennelben a testvéreivel. Nyilván óriási sokk neki most, hogy bent van a lakásban, ráadásul idegen helyen. Sajnos sétáltatni nem sétáltathatom még, ugyanis a kötelező 3 oltásából ma kapja még csak a másodikat. A probléma csak az, hogy nyilván odapiszkít mindenhova emiatt. Vettünk neki kutya pelust, amit leterítettem. Hogyan tudnám rászoktatni hogy inkább odavégezze a dolgát? Illeetve, ha már le tudom vinni rá lehet szoktatni, hogy jelezzen ha ki/le akar menni?

Előre is köszi a válaszokat és a segítséget!

megj.: régen volt kutyus a családban, de akkor még kertes családi házban éltünk, így könnyen ki tudtuk engedni a kutyust, ezért most nem tudom hogy szoktassam rá a tacsimat :)

tegnap 08:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
88%
Hu de le vannak pontozva a pelenkások. Igaz, hogy azt tanulja meg hogy lehet bentre, de amúgy nem, mert azt, hogy a pelenkára. Jobb mint random a lakásba, szőnyegre. Mi elhagytuk kb 5-6 hónaposan, és elég hamar átállt, nem piszkított be utána. Ekkora tudja hosszabban tartani már.
tegnap 16:31
 22/22 anonim válasza:
Na, azt amit az első válaszoló írt NE csináld! Azzal nem neveled, hanem megfélemlíted. Türelmesnek kell lenni hozzá, ő még nagyon picike. Én nem vagyok a leteríthető pelenka ellen, nekünk is van még, pedig már javarészt kint végzi a dolgát. Sőt, kakilni már csak kint kakil, pisi néha még van de egyre ritkábban. Én azt csináltam, hogy mikor észrevettem, hogy felvette a “kaki pózt” gyorsan a pelenkához vittem és odarakta a kis csomagját. Pisi az más, azt sokszor nem is lehet észrevenni, hogy milyen pózt vesz fel. Legalábbis a mi kutyánknál nem lehetett tudni, előfordult mikor játék közben csöppentett. De ha látod, hogy pisilt akkor gyorsan itasd fel a pelussal, mert utána érezni fogja a szagát és egyre többször megy majd rá magától. Leszidni (kizárólag szóban) akkor szidd csak le, ha rajtakapod. Ha utána teszed, akkor ő már nem fog emlékezni mit csinált és nem fogja megérteni, hogy miért szidod le. Leszidni sem úgy kell, hogy elküldöd az anyjába, hanem egy határozott (de nem agresszív) “Nem szabad!”-al kell rendre inteni. Én pl. úgy szidtam le, hogy mutattam neki a mutatóujjam és mondtam, hogy “Ejnye-bejnye, ezt nem szabad!”. Sosem bántottam, de most, ha nekiáll ugatni akkor csak emelem a mutatóujjam és egyből csendben marad. :D Nagyon nehéz az eleje, sok kitartást és tisztítószert érdemel :D Sokszor sírtam az elején, hogy sosem lesz szobatiszta és már agyamra ment a folyamatos nyomozgatás, hogy hova pisilt és hova nem, plusz az a pár hét amíg nem vihettem le kb. hónapoknak tűnt. Egy tanácsot adnék még! Igaz, le nem rakhatod a földre, de naponta kétszer vidd ki az öledben és sétálj vele, hogy szokja a zajokat és ne féljen a későbbiekben, ha már lerakhatod. :)
tegnap 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!