Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyitod a kaput, a kutyád...

Nyitod a kaput, a kutyád kislisszol. Mit teszel?

Figyelt kérdés

a) Utánaszaladsz, utoléred. Kap egy taslit, majd nyakörvénél fogva hazarángatod, és tüntetőleg nem szólsz hozzá vagy egy félóráig.

b) Nem éred utol, de ordítod a nevét. Ha megérkezik, mérges "befelé! " szóval, betessékeled.

c) Hagyod, hadd szaladgáljon, úgyis hazajön, és sosem fut ki az útra.

d) Hadd szaladjon, utánafutsz, kergetőztök a kocsik között. Amikor utoléred, megpaskolod, jutalmazod.

e) Elektromos nyakörvvel rendreutasítod.

2010. jan. 26. 09:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám soha nem szaladna ki, mert úgy van nevelve!
2010. jan. 26. 09:27
 2/21 anonim ***** válasza:
51%

sztem "C" válasz a helyes!

habár utánafutni,meg amikor odajön akkor nem kéne pofont adni,mert akkor ez marad meg benne,és már annyira se jön oda amikor hivod,

sztem,

de lehet tévedek

2010. jan. 26. 09:29
 3/21 anonim ***** válasza:
51%
Én kutyám kislisszolt! délután 5-től este 9_-ig próbáltuk minden féle módszerrel becsalogatni. De az volt a borzalom hogy harapott és támadt, azt sem tudtuk mit csináljunk vele. Egyszer aztán sikerült bejönnie a kapun. Azóta nagyon odafigyelünk. Elvisszük azért sétálni, pórázzal, de a kiszökést csak úgy szabadon felejtsük el.
2010. jan. 26. 09:33
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nyítom a kaput elzárom a kutyát, fogom közben, vagy megkérek egy családtagot hogy fogja, én nem kockáztatok.

De ha mégis akkor az A lenne a helyes megoldás, vagy esetleg a b, körülmyényektől függ. De biztos nem nem c vagy d!!

Az e számomra állatkínzás.

2010. jan. 26. 09:36
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

én a b szerint cselekednék.

mi kicsinek már úgy neveltük, hogy ha a kapuhoz közelít, rászóltunk hogy NEM mérgesen, és ez bejött, kivéve néhány esetet, mert feszegette a határait. mondanom sem kell, hogy nem jött vissza, és nem értem utol, sőt játéknak fogta fel. ilyenkor nagy szenvedés volt, aztán többnyire a szomszéd segített elfogni mert hozzá odament. valamit itt elrontottunk a nevelésben, de mostmár valamivel érettebb, és csak nagyon ritkán slisszol ki, akkor pedig már visszajön. amúgy még a mai napig, ha nyitom a kaput hozzámondom, hogy NEM, mert a sarkamban van, de már nem akar kimenni, csak a búcsúsimogatást várja :)

2010. jan. 26. 09:37
 6/21 A kérdező kommentje:

Nekünk több kutyánk van, és mindegyik máshogy viselkedik. Van, amelyik csak a ház előtti fákat pisili le, aztán már jön is be. Van egy, amelyikre a c érvényes, mondjuk ő már öreg, és tudja a rendet.

Meg van egy, amelyiknek aztán ordíthatunk, de félóra múlva már kaparja a kerítést, hogy meggondolta magát, és bent akar lenni.

2010. jan. 26. 09:39
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a) kisebb változtatásokkal. Nem rángatom a nyakörvénél fogva, megszidom, utána pedig a fél órás nem-szólok-hozzádnak nincs értelme, az olyan óvodás dolog.
2010. jan. 26. 09:48
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyitom a kaput és a kutyám ül a tárt kapuval szemben, a lábát sem meri kitenni, amíg én ki nem lépek az ajtón és nem hívom. Így van nevelve, pedig 9 hónapos
2010. jan. 26. 09:50
 9/21 anonim ***** válasza:
51%
Emelt hangon magamhoz rendelem, és nagyon-nagyon leszidom. Meg nem ütöm, szerintem a veréssel nem sok célt él az ember. Tehát a "B" verziót tartom helyesnek.
2010. jan. 26. 10:07
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Még a 4 hónapos kiskutyám is megáll a kapu vonalában, még akkor is ha az tárva-nyitva van. Egy két jól irányzott "nem szabad" rászólás bőven elég volt hozzá.

Ha kimenne utána tuti nem mennék, főleg nem rohannék utána. Egyszerűen behívnám.

2010. jan. 26. 10:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!