A szüleim megszeretnének "lepni" egy kiskutyával, amit nekem kellene kiválasztanom és nem tudok dönteni a bichon bolognese a csivava és a yorki között. Mit gondoltok?
Én a bichont választanám. Manapság mindenkinek yorkija van, és szerintem egyáltalán nem jó fej kiskutyák, plusz agyon vannak szaporítva, ideggyengék, betegesek. A csivava is cuki, de szigorú nevelés kell neki, mert nagykutyának képzelni magát, és képes rendesen megtámadni a gazdája családtagjait is.
Én a bichont választanám. Kedves, okos kis lények, boldogok a kertben is, lakásban is, persze ilyen hidegben most főleg a lakásban kell majd tartanod.
De egyébként te döntesz, olvasgass utánuk, aztán válaszd amelyik jobban tetszik.
Azért nem menhelyről hozunk mert jártam már pórul olyan kutyussal....és a szüleim is úgy döntöttek hogy most rászánják a pénzt.
Tudom hogy tenyésztőtől kell vásárolni.A goldenemet is tenyésztőtől hoztuk :) Elmondtam nekik hogy nézzék azt hogy folyik-e a szeme,nedves-e az orra és hogy a kölyök hogy áll a többi ott lévő kutyushoz.
Tudom hogy nem játékok és azt is hogy az ilyen kicsike test is rejthet egy dobberman szervert.Sokat nézelődtem utánuk és tudom hogy nem szabad babusgatni őket...Mindegyik kutyus után,rengeteget olvastam,de azért más az ami egy könyvben le van írva és az amit tapasztalnak..Ezért tettem fel a kérdést.
Amúgy a yorkienál én is aggódom a kutya gyárakból származó kutyosok miatt.Mert nem az hogy az újdonsült gazdit megviseli...de a kiskutya életére is kihat az adott ember kapzsisága.Régen a labradorom származott ilyen helyről,akit csak azért is elhoztam onnan,hogy ne keljen ott élnie és lennie.Tehát ezzel is van tapasztalatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!