Csivava vagy Bichon Bolognese?
12 éves lány vagyok...van park a közelben kb 2 percre tehát a séta nem lenne gond:) és sajna nam annyira vagyunk gazdagok, max. 30.000-ért tudnánk venni://
köszönöm h választoltatook<3
Én is a menhelyes megoldást választanám, több okból is. Ezeket nagyjából felsorolták előttem.
A tenyésztőtől vett kutyánál jórészt a törzskönyvet fizeted meg, meg azt, hogy ha akarod, viheted kiállításokra a kutyádat, hogy ilyen-olyan díjat nyerjen, Ne adj isten a bírálók még le is lefikázzák a kutyádat(maffia van ott is, a tenyésztők nyernek általában), hogy görbe a lába, meg túlzottan előre harap stb.
Anyámnak volt csivavája is, most egy Bichon Havanese a kutyája. A csivaváknál gyakori az epilepszia, sajnos mi kifogtuk (éjszakai ügyelet taxival, gyógyszer),6-8 éves korától jön az idősebbkori izületkopás (térdműtét), szóval nem olcsó az orvosi rész. A körmét állandóan vágatni kell, a lakásban nem igen kopik. Mióta a Havanese van meg, azóta meg az ebfodrász gazdagodik folyamatosan.
Félre ne érts, imádnivaló volt a csivava és imádnivaló a mostani Havanese is.
Még valami! A menhelyről örökbefogadott kutyára nincs ebadó (évi 6000 Ft)!
Ha egyszer elmész egy menhelyre, szinte biztos, hogy beleszeretsz valamelyik kutyusba! Sok helyen lehetőség van próbaidőre is, ha valami miatt mégsem tudnátok kijönni egymással, bár ezt kétlem.
Bolognese: [link]
Havanese: [link]
És a csivava: [link]
Én a bolognese-ről tudok nyilatkozni. Kedves családi kutyusok. Egyetlen hátulütőjük, hogy rendszeresen kozmetikushoz kell őket hordani, azon kívül napi szinten kefélni. De irtó kedves kis jószágok, tipikus panel kutyák. Nálunk kertesben van, és kinti-benti, de így állandóan tiszta kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!