Mikor kezd és milyen gyakran tüzel a Basset Hound szuka, mik a 'jelei'? Mikor pároztatható, mennyi ideig vemhes? Kell-e segítség neki az ellésnél?
Még mindennek előtte állunk, időben szeretnék tájékozódni..
Még néhány kérdés: Mivel célszerű táplálni (táp, és maradék) a vemhes kutyust és utána a piciket?
Az enyémek közül az egyik 17 évig élt,nem evett tápot.
A másik 15 évig,Ő tápot evett.Ismerős 16 éves kutya csak tápon élt egész életében.
A kiállítási kutyák nagy része tápon él,a veterán osztályosok is.
Milyen következtetést vonsz le ebből?
Az,hogy régen nem tápon éltek a kutyák,nem jelent semmit.A kutya fogyóeszköz volt,ha elpusztult,nem érdekelt senkit,mindig volt valamelyik szomszédnál kölyök,ment az is láncra az udvar végébe,mint csóró elődjei.
A basset vemhessége leggyakrabban 60-65 nap. A tüzelése viszonylag korán , már 7-8 hónapos korában is előfordulhat. Az első jele duzzadt nemiszerv, pecsételő vérzés.
Nyugodt lelkiismerettel pároztasd be,de egy Ultrahang mindenképen javallt, mert lehet, hogy császározni kell.
Kedves Basset tulajdonos, ne törődj a sértegetésekkel, ők egy szűk maffiakör tagjai, nekik az az érdekük, hogy csak ők tenyészthessenek. Az hogy ivartalanítást javasolnak, világosan láthatod "állatbarátságukat" Sok sikert a kiskutyákhoz:)
Nagyon sötét vagy,utolsó,ez a nekem írott kultúrált e-mailből is kitűnik:)
Nem sértettél meg,csak épp saját magadról állítottad ki az IQ-tesztet,ne aggódj,negatív lett.
Nem vagyok semmilyen "maffiakör"tagja(az üldözéses téveszmédet kezelik már?),tenyészteni sem akarok soha,ivartalanított fajtatiszta szukám van,csak épp napi szinten szembesülök az ilyen "legalább egyszer hadd legyen kölyke,már mindre van jelentkező"-féle mentalitás áldozataival a menhelyeken,gyepiken,és láttam köztük jópárat meghalni.
22:08-as:
A lányok normális esetben szülnek 11-13 évesen? Nem. "Ivarérettek", de sem lelkileg, sem szellemileg nem alkalmasak még az anyaságra. Ugyanígy egy 7-8 hónapos kutya sem alkalmas a vemhességre, még akkor sem, ha egy törzskönyves, valóban tenyésztői kutyáról beszélünk. Minimum a 2., de inkább a 3., 4. tüzelésnél lehet legkorábban pároztatni (tenyészteni, és nem szaporítani!).
Nincs semmilyen maffia, a te agyaddal van a baj. Azért szorgalmazzuk az ivartalanítást, hogy ne MÁSFÉL MILLIÓ gazdátlan kutya legyen az országban.
Az a szánalmas, hogy beírt ide egy kutyabarát, feltett egy ártatlan kérdést, ti meg válasz helyett leugatjátok.
Nem csoda, hogy kiakadt. Én adekvát válaszokat adtam neki, amire a kérdés irányult. A betegagyú nézeteitekre sem ő sem más nem kiváncsi.
Brutálisan, műtéti kockázatnak kitéve , felborítva a kutya belsőelválasztású mirigy hormonháztartását, ezt javasoljátok... Állattartásból vizsgáztatok: Ülj le fiam: Egyes!
Ésjobb kitenni egy ellésnek,ami ugye minimum ugyanakkora kockázattal jár,mint egy ivartalanítás?Jobb kitenni a későbbi rákos megbetegedéseknek,méhgyulladásnak,mert ez így "természetes"?
Jobb kitenni a kölyköket annak,hogy egy szaporítónál disznóólban szüljék a kölyköket eladásra,és mikor már nem tudnak pénzt termelni,egy gyepin végezzék,vagy épp dögkútba élve bedobva,felakasztva,utcára dobva stb?
Azért,mert ez a természetes?
Sajnos ma Magyarországon még a "fajtisztának"sincs becsülete,tele van minden fajtamentő szervezet.
Nem jobb lenne ezt elkerülni?Az meg csak mese,hogy mindnek lesz gazdája,mert nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!