Én úgy tudom, hogy a wc csésze tisztább a szájuknál, mivel az gyakran van vegyszerekkel fertőtlenítve. Hogy az emberénél is tisztább, azt már nem kockáztatnám meg, mind a kettőben elég jelentős baktériumflóra tanyázik.
2008. aug. 12. 10:51
2/12 anonim válasza:
En meg errol nem hallottam soha. Szerintem attol is fugghet, hogy mennyire egeszseges az adott kutya es hogy kap-e rendszeresen vedooltasokat, meg feregirtot, stb....
Soha nem fogom megerteni azokat az embereket - tiszta kutya ide vagy oda -, akik hagyjak hogy a sajat kutyajuk belenyaljon a szajukba, meg hasonlok. Kaptam mar el kutyatol belferget kisgyerekkent es azota is rettegek, tolem lehet az allat rettentoen tiszta, ugyanugy kezet fogok mosni miutan megsimogattam, a szamat meg soha nem hagynam osszenyalatni, hogy aztan osszeszedjek valami jo kis belferget, vagy akarmit.
2008. aug. 12. 10:52
3/12 anonim válasza:
Ez így nem igaz. Kevesebb a baktérium benne, viszont veszéselyebbek azok az emberénél.
2008. aug. 12. 10:52
4/12 anonim válasza:
Csak a saját kutyámból indulok ki: A kertben mindent összeszed, elássa a csontját, majd pár héttel később újból kiássa... Nem valami tiszta... De egyébként hallottam olyanról is hogy a kutya megette az ürüléket is... :S
2008. aug. 12. 11:18
5/12 anonim válasza:
Utolso hozzaszolonak: az en kutyaim is rendszeresen megettek a kakijukat, pedig kaptak enni eleget es allandoan....megis megettek! Undorito, utana meg osszenyaljak az embert es sokan nem mosnak kezet, aztan belfergesek lesznek, stb....
2008. aug. 12. 11:25
6/12 anonim válasza:
Nekem sosem volt kutyám, viszont már sokszor hallottam arról, amit te is írtál. Állítólag az ember szájában annyi kórokozó van, ráadásul az antibotikum-rezidensek közül, hogy sokkal veszélyesebbek, mint amik a kutyákban vannak. Igaz, hogy mindenfélét megesznek a kutyák, viszont sokkal többet nyálaznak is (jobban ürülnek a bacik), míg az ember inkább lenyeli a nyálát, ami így az emésztőrendszerébe kerülve tovább fertőzhet. És nem is annyira virulensek a baktériumjaik.
Én erre emlékszek, hogy ezek mennyire igazak, azt nem tudhatom.
2008. aug. 12. 11:58
7/12 anonim válasza:
Igen a kutyák szája tele van baktériummal főleg ha minden szart megesznek a földről.
2008. aug. 12. 12:07
8/12 anonim válasza:
én ugy tudom,h nagyon kevés idő alatt fertőtleníti "magát" a kutya szája.nem véletlenül gyógyul gyorsabban a seb,ha nyalogatják.
és hogy mindenki megbotránkozzon mi 2 yorkinkkal alszunk,és reggel puszival keltenek(nem a szánkra).és még mielőtt vki beszólna,h jobban szeretem mint a gyerekemet,az még nincs!
2008. aug. 12. 14:23
9/12 anonim válasza:
Engem mindig megnyal a kutyám (természetesen nem a számat, pfúúúj), maximum az arcom, de inkább a kezem. Miután kikutyáztam magam, irány kezet mosni. Kinti kutyáim vannak és ugyan nem férgesek, mert féreghajtóval vannak kezelve, de mindenfélét összeesznek az udvarról. Kiássák a lótücsköket, megeszik néha az ürüléküket, arról nem is beszélve, hogy amikor tisztogatják magukat mennyi piszkot lenyalnak magukról. Viszont azt nem tudom, hogy tisztább-e, de lehet, hogy a benti kutyáé igen, de nem hiszem, hogy az én kutyáimnak tisztább lenne a szája, mint az enyém.. :D
2008. aug. 12. 23:14
10/12 anonim válasza:
Állatorvosnak tanulok,és igaz,amit hallottál.Azért tisztább,mert a torkuk környéken olyan vegyületeket termelő kis szerv,ami állandóan a szájukba kerül,és ez tisztítja a szájukat. Olyan,mint a fogmosás az embereknél :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!