A boxer kutya meg a buldog képes rá támadni egy embere?
Nem vérebek. A véreb olyan vadászkutya, amely a meglőtt vad vérnyomát követve odavezeti a vadászt a zsákmányhoz.
A boxer meg a bulldog manapság leginkább divatkutyák. A boxer jellemzően max. összenyálaz a nagy szeretettől, a bulldog meg akkor se érne utol egy egészséges futó felnőttet, ha véletlen mégis támadni akarna.
Bármelyik kutya lehet kezelhetetlen és veszélyes, ha nem megfelelő gazda kezébe kerül.
Minden kutya fajta képes rátámadni emberre, még a csivava is. Éltem boxerrel, és bulldogom van, de nem nagyon tudom értelmezni a kérdést ebben a formában. Szabadon kienegdik? A bulldogomon szinte sosincs póráz, de sosem támadna emberre, se kutyára, maximum megvédi magát, ha kutya beleköt, emberrel szemben nem is védi meg magát (tapasztalat).
De volt már eset, amikor bulldogok támadtak meg valakit, ha gondolod keress rá. Nyilván nevelés és szocializáció kérdése, mint minden kutyánál, de mondjuk egy roti előbb támadna emberre, mint ezek a fajták.
És nem vérebek. A bulldog társasági kutya, a boxer pedig örző védő az FCI besorolás szerint.
Huskyk is támadtak már emberre, meg szinte minden fajta.
Nyilván egyes fajtáknál elenyésző számban, másoknál többen, de azért ez nem fajtafüggő.
Amelyik boxert én ismertem, járjon az kutyaiskolába, vagy legyen szocializálatlan (csak kertbe nevelt, és néha sétáltatott) az mind mind nyálazott a szeretettől. Egyik ismerősöm boxerja soha nem látott életében (és már 2 éves elmúlt) simán odamentem a kerítéshez és végignyalattam magam vele úgy, hogy a gazdája a közelben sem volt.
A bulldog meg (ahogy előttem is írták) az életbe nem érne utol még egy sánta embert sem. Előbb elfárad, minthogy megharapjon.
Nekem túl emberbarát kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!