Ha a szomszéd kutya átjön a mi kertünkbe, akkor mi a teendő?
Figyelt kérdés
A szomszéd kertje és a kertünk között van egy kerítés, ami a mi tulajdonunk, és bár nincs túl jó állapotban (tehát nem új, rozsdás a drót), de nem lyukas, nem dől össze, stabilan áll. A szomszéd kutyája a szomszéd felől szétszedte a drótot, és a kerítés alá is ásott, így az átjött hozzánk többször is. A kutya a kertünkbe rohangál, nyüszög, ezért felhívtam a szomszéd figyelmét erre, és arra is, hogy figyeljen oda a kutyájára, el is szöket, baja eshet, stb. A szomszéd azt mondja, hogy az én dolgom megcsináltatni a kerítést, hogy ne szökjön el a kutya, mert a kutya szét tudja szedni, mert nincs jó állapotban. Ilyenkor mi a teendő? Tényleg nekünk kell megcsinálni a kerítést? Az én kutyám soha nem szökött át, mert lakásban tartjuk, és az udvarunkat leválasztottuk egy kerítéssel.2014. okt. 13. 19:15
11/13 anonim válasza:
Nem a te dolgod megakadályozni a szomszéd kutyáját a szökésben, hanem az ő kötelessége. De ha kicsit keresgélsz találsz a GYIK-en is jónéhány beszélgetést ebben a témában.
Legutóbbi kevesebb mint egy hete volt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6174215-kutya..
12/13 anonim válasza:
Valóban kizárólag a szomszédod felelőssége, hogy a kutyája ne menjen át hozzád, de a te kötelességed, hogy a kerítést megcsináld, amire ő kötelezhet téged.
13/13 A kérdező kommentje:
A kerítés természetesen meg lesz csinálva, de a kutya feszítette ki az ő oldaukról, és alá is ásott. Én hiába csináltatom meg a kerítést, ha a kutya alá fog ásni, ugyan úgy át fog jönni, mert a kutyával nincs foglalkozva, nincs lefárasztva fizikailag és mentálisan. Ezt próbáltam nekik is magyarázni, de hiába.
2014. okt. 14. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!