Tacskomat felcsinálta a szomszéd Kaukázusi. Már valszeg jövőhéten vagy előb megszül már hatalmas a hasa elég levert is. Mi a teendő?
Miért döglene bele nem lesznek benne őriás kutya kölykök mert az anya méretének megfelelő kölykök lesznek bele gond nélkűl megszüli valószinűleg de ha nem ott ea császározás lehetősége is.
Én befogadtam egy olyan Kis spániel keverék suka kutyát amit agazdája vert és éheztette a kutya éppen tüzelt és a német juhászom már fedezte is 2 hónap múlva jöttek a kiskutyák ezek után meg vittem ivartalanításra aszuka kutyusomat ha tudtam volna hogy tüzel nem engedem egymáshoz őket 2-3 hétig :)
Egyébb ként én találtam rensdes gazdit a kölyköknek néhányat még lakásban is tartják közölük szóval ez sem törvényszerű hogy menhelyre jutnak nekem mind az 5 kölyök jó helyre kerűlt de persze nem pénzér adtam oda őket csak ingyen :)
A neten is van egy csomó oldal ahol kölyök kutyákat lehet hírdetni csak nem pénzér kell adni őket mert azt én is utálom ha valaki ebből pénzt akar csinálni de a tenyésztők megérdemlik azt apénzt a kutyááért amit kérnek mert unokatesóm csivavákkal foglalkozik és igen sok melóba és pénzébe kerűlnek :)
Az ivartalanítás sehol sem kerül 100 ezerbe.Egy tacsinál kb.10-12 ezer.De még mindig olcsóbb,mint felnevelni egy nem kívánt keverék almot.Gondolj a minőségi kajára(olcsó kutyatáp meg házi maradék nem jó),chipre,oltásokra,féregtelenítésekre.
Már ha túléli a kutyád az ellést.Lehetnek ellési komplikációk,nem olcsó.A kölykök lealtatása,ha nem akarod felnevelni őket,szintén nem.Arra készülj,hogy állatvédő szervezet nem fogja őket fogadni,mert a magadfajta felelőtlen kutyatulajdonosok miatt teltház van mindenhol.Gyepire elviheted őket,ahol jó eséllyel fertőzésben meghalnak.Senkinek sem fognak kelleni,tele van minden gazdikereső kiskutyákkal.
A vemhes szukát gyakorlatilag az ellés előtti napig elviheted ivartalaníttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!