A szomszéd egyik hatalmas emeleti ablaka a telkemre néz és nyáron, zavaró ha bámészkodnak. Szeretnék a kerítés mentén 4-5 m-es tujákat ültetni. Van valami jogszabály, ami kimondja, hogy a kerítéstől mekkora távolságra ültethetek?
A szomszéd ablaka nem nézhet a telkedre, csak ha nem átlátszó az üvege.
A sövényre meg mindenhol más szabályok vannak, az önkormányztanál kérdezz rá.
mire a tuja 5 m-es lessz el fog telni 10 év. Addig hadd nézzen? Egyébbként a keritéseden belül oda ülteted ahova akarfod. Valóban az épitési Hatóságot kérdezd meg mert valóban nem lehet arra ablak de ugy tudom ez csak az un
"hátsó" ablakra vonatkozik
Szia, a kérdező vagyok.
Gyorsan növő tujára gondoltam (akár fél méter/év), és lehet venni már 2 métereset is.
"Egyébbként a keritéseden belül oda ülteted ahova akarfod."
Ezt nem gondolod komolyan? Pld nem ültetheted olyan közel a másik házhoz hogy az ágak nekicsapódjanak és leszedjék a vakolatot.
Ezért van szó TUJÁRÓL.
átmérője kb 60-70cm, gondoltam a kerítéstől fél méterre ültetem, így nem lóg át a szomszédba.
A telkeden belül oda ülteted ahova akarod, a lényeg, hogy ha megnő akkor se lógjon át.
Erre nincsenek szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!