Most költöztünk egy 10 emeletes panelba, és a felső szomszéd panaszkodott a kutyánkra, követeli, hogy váljunk meg tőle, mi a teendő?
az önkormányzat nem tilthatja meg a kutyatartást. ha a lakás a tiétek (nem önkormányzati, és nem albérlet) akkor maximum a házirend szabályozhat (de ebben nem vagyok biztos).
kérdezzetek meg más szomszédokat is, tényleg zavaró-e az ugatás, mert lehet, hogy nem túloz, és akkor tényleg kezdenetek kell valamit a problémával (nevelésre gondolok).
Semmit nem tehet a néni, a házirendnek nincs joga szabályozni a kutyatartást.
Beszéljetek vele, vigyél neki egy kis sütit, mondd h legyen egy kis türelemmel (ezt pusztán a jó viszony miatt).
" önkormányzat nemtudom hányadik számú rendelete alapján"
El kell menni az önkormányzathoz, -általában van ügyfélszolgálati iroda. Ott meg lehet tekinteni a "nemtudom hányadik számú rendeletet", és minden világos lesz!
nektek jogotok van a kutyához, neki viszont a pihenéshez.
kérdezzetek meg más szomszédot is hogy őket mennyire zvarja a kutyus
én régi lakó vagyok a lépcsőházunkban, a lakóközösség engedélyét kértem hogy megtarthassam a kutyámat (az exemé volt de ő olyan szemetül bánt vele hogy megmondtam neki nem hagyom nála) a lent levő lakók egyöntetűen megengedték. fél éve volt már nálam a kutya mindig kérdeztem a szomszédokat hogy nem hangoskodik e ha nem vagyol itthon (nyilván mikor itthon vagyok tudom hogy nem) nem volt rá panasz. aztán az egyik öregasszony belém kötött, aki mégcsak nem is közvetlen szomszéd, okot nem mondot miért csak annyit hogy nem tetszik neki hogy itt a kutya, mert hogy ő nem lett megkérdezve. mikor megemlitettem hogy a férje is ott volt azon a bizonyos gyűlésen és ő is beleegyezett akkor vérben forgó szemekkel közölte velem hogy neki ahhoz semmi köze. én meg megmondtam hogy ez van, a kutya marad. (mint kiderült éppen összevesztek az urával és engem talált meg feszültség levezetőnek)
de minnél hamarabb neveljétek meg a kutyust. mert egy beaglenek van ám hangja ( másik lépcsőházban van beagle de még a lépcsőházbol se érnek ki mikor halljuk már a kutyát)
Menj csak, de az önkormányzatok nem tiltják a kutyatartást :D
Különben hogy lennének a lakótelepeken kutyák? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!