Ha a szomszéd kutya átjön a mi kertünkbe, akkor mi a teendő?
Szerintem az az ő dolga, hogy az ő kutyája ne tudjon kimenni a telekről. Minden önkormányzat állattartási szabályozásában benne van, hogy "mindenkinek gondoskodnia kell arról, hogy az kutyája ne tudjon elszökni a saját területéről". Hogy ezt kennellel, vagy lánccal, vagy kerítéssel oldja meg, az már az ő dolga.
Mi, amikor kertes házba költöztünk, a JOBB oldali kerítést is mi csináltuk meg (végigraktuk palával), mert 5x szökött át a beagli a szomszédból, és a kutyánk többször megtépte, ha nem vagyunk otthon, meg is öli.
Szóval mi minden oldalról gondoskodtunk róla, hogy nehogy valami konfliktus legyen a kutyánkkal.
Mondd meg a szomszédnak, hogy ha még egyszer átmegy a kutyája, akkor elviteted a sintérrel. Mert ezt is megteheted.
Én sem akartam a szomszéd kutyának rosszat, mint írtam, ezért csináltattam meg én az ő kerítését (jó sok pénzért), hogy ne szenvedjen, esetleg ne tépje szét az én kutyám.
A sintérrel meg nem kell elvitetni, csak elmondani a szomszédnak, hogy megtehetnéd. Hátha észbe kap.
Persze, tudom én :)
Köszönöm szépen a választ mindenkinek, ment a zöld kéz. Sikerült megtalálnom az ineterneten az erre vonatkozó jogszabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!