Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez nem kegyetlenség a kutyával...

Ez nem kegyetlenség a kutyával szemben? Mert a makacssága megmaradt.

Figyelt kérdés
van egy kis testű keverék kutyusunk aki lassan 10 éves. világéletében kinti kutya volt, sokszor beengedjük a konyhába kicsit enni, melegedni, de tulajdonképpen kint sincs rossz helye mert fedett kamrában alszik, szalmazsákja is van. sosem volt elkényeztetve, mégis nagyon makacs az étel terén. szóval arra gondolok hogy ami nem ínyére való nem eszi meg csak ha muszáj. ezt a helyzetet ki is használja folyamatosan, eljátsza hogy megszagolgatja az ételt (maradékokat kap, és néha a macskák tápját) aztán ha nem olyan hogy neki finom otthagyja, majd később visszakullog és mégis megeszi. persze ha néha kap egy virslitpl. azonnal behabzsolja majd megfullad, de ezt a makacsságát a mai napig eljátssza..szóval addig nem kap mást míg az ételét meg nem ette. csak azt nem értem közel 10 év alatt miért nem szokott ehez hozzá. azon gondolkodtam hogy ez kegyetlenség valamilyen szinten a kutyával szemben? mert pl. csinál olyanokat is hogy bejönnek a macskák és elkezdik enni ami neki nem kellett egy 5-10 perce, akkor rohan oda ő is és eszi meg a macskák elől hogy nehogy ők egyék meg..szóval így makacskodik. vagy ez természtes amúgy a kutyáknál hogy mindig a jobb falatokat várják és csak kényszerből eszik amit odaadunk élelemnek? köszi a válaszokat
2010. jan. 22. 22:06
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

20:35-nek:

Amelyik állatban annyi életre valóság nincs, hogyha éhes, egyen, ott valami baj van. Azért, mert háziállat, az életösztönének működni kellene.

2010. okt. 27. 20:47
 32/46 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem: az én cicám is idős már. Ha baj van, ha nem, akkor se fogom hagyni hogy a szemem láttára éhen haljon, inkább azt adom neki amit szeret. Ez van.
2010. okt. 27. 21:05
 33/46 anonim ***** válasza:

Nálunk is van egy kis testű keverék. Ő kinti kutya volt az előző tulajnál, láncon ház nélkül élt száraz kenyéren.

Most nálunk él, a szobában két nagy testű kutya társaságában, és ( három kutya van egy szobában ) eleinte nem evett semmit csak kenyeret. A maradványokból kiválogatta. De rájött, hogy a többit megeszik a nagyok, így életbe lépett az irígy kutya törvénye. Most mindent megeszik amit elé rakunk, sőt még a répa csipszet is. Pedig régen soha nem evett zöldség félét meg gyümölcsöt.

Tegnap pl. fügét meg kandírozott meggyet ettek nasira. :-D

2010. okt. 27. 21:31
 34/46 anonim ***** válasza:
Többet kap enni és nem éhes. ennyi.
2010. okt. 28. 09:06
 35/46 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem kegyetlenség! Az enyém is ugyanezt csinálja de macska nélkül. Én Acana Pacifica-t adok neki, de néha egy-egy étkezés kimarad. Ezzel nincsen semmi gond! A házi kosztot viszont azonnal megeszi. Sokszor kiteszem neki a tápot, nagy sértődötten megszagolja, aztán lefekszik. Amint becsukom az ajtót felkel és elkezd enni. Rafinált. :)
2010. okt. 28. 09:34
 36/46 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is válogatott régen, aztán nálunk is volt pár kaja nélküli nap, meg csak munkára etetés kézből, meg ilyenek. Ha nem eszi, elveszem és kész.

Most leteszem elé a kaját, és beporszívózza.

Szerintem ez kizárólag nevelés kérdése. Ha mindig is ilyen volt, akkor mindig is rosszul etettétek.

De ha mostanában kezdte, akkor érdemes lenne megnézetni orvossal.

2010. okt. 28. 09:46
 37/46 anonim ***** válasza:
Ha otthagyja akkor fogd meg a tálkáját és tedd el majd holnap megkapja. Másnap biztos kelleni fog neki. És igen egy nap kaja nélkül nem állatkinzás sok tenyésztő javasolja a heti egyszeri kimaradást. Na meg egy nap alatt nem fog éhen veszni.
2010. okt. 28. 14:31
 38/46 anonim ***** válasza:
Mi a vacsija?
2010. okt. 28. 14:44
 39/46 anonim ***** válasza:

moslékot kap, meg macskakaját? uha...:S

Ezen fél óráig szakadtam.

2010. okt. 28. 16:51
 40/46 anonim ***** válasza:

mit szakadtál, elgurult a gyógyszered?

a gatyád, lifttel vagy esetleg az emeletről szakadtál le?

de ez akkora kegyetlenség fúúúú, mindjárt hívom az állatvédőket teeee ezért mehetsz a böribe te állatkínzó :D

2010. okt. 28. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!