Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez nem kegyetlenség a kutyával...

Ez nem kegyetlenség a kutyával szemben? Mert a makacssága megmaradt.

Figyelt kérdés
van egy kis testű keverék kutyusunk aki lassan 10 éves. világéletében kinti kutya volt, sokszor beengedjük a konyhába kicsit enni, melegedni, de tulajdonképpen kint sincs rossz helye mert fedett kamrában alszik, szalmazsákja is van. sosem volt elkényeztetve, mégis nagyon makacs az étel terén. szóval arra gondolok hogy ami nem ínyére való nem eszi meg csak ha muszáj. ezt a helyzetet ki is használja folyamatosan, eljátsza hogy megszagolgatja az ételt (maradékokat kap, és néha a macskák tápját) aztán ha nem olyan hogy neki finom otthagyja, majd később visszakullog és mégis megeszi. persze ha néha kap egy virslitpl. azonnal behabzsolja majd megfullad, de ezt a makacsságát a mai napig eljátssza..szóval addig nem kap mást míg az ételét meg nem ette. csak azt nem értem közel 10 év alatt miért nem szokott ehez hozzá. azon gondolkodtam hogy ez kegyetlenség valamilyen szinten a kutyával szemben? mert pl. csinál olyanokat is hogy bejönnek a macskák és elkezdik enni ami neki nem kellett egy 5-10 perce, akkor rohan oda ő is és eszi meg a macskák elől hogy nehogy ők egyék meg..szóval így makacskodik. vagy ez természtes amúgy a kutyáknál hogy mindig a jobb falatokat várják és csak kényszerből eszik amit odaadunk élelemnek? köszi a válaszokat
2010. jan. 22. 22:06
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
38%

Nem kegyetlenség... Csak nem voltál képes megnevelni és ráadásul még rossz kaját is adsz neki...

Egy engedelmes kutyának akit jól nevel a gazdája, és aki elfogadja vezérnek a gazdát, az szó nélkül megeszi a kajáját. Természetesen ez csak abban az esetben igaz ha a kutya kutyának való kaját kap nem disznóknak valót, mert abban az esetben a kaja ugyanolyan finom neki. Azért csinálja ezt 10 éve mert kétséges hogy ki a főnök. Ha lerendeztétek volna az elején ezt a kérdést akkor nem próbálkozna.

Azért mert régen a kutyák ilyet ettek még nem kell neked is. Egyrészt az emberek régen nem tartósított gyorskajákat ettek meg ilyesmiket, hanem húst amit otthon csináltak meg zöldséget amit otthon termszetettek stb... Még a maradékuk is egészségesebb volt mint a mostani kaját. Másodszpr régen nem érdekelet senkit a kutya, hogy jól érzi-e magát, hogy azt kapja-e amire szüksége van! Ha nem tetszett nekik, ha rosszul viselkedett vagy beteg lett akkor ment a gödörbe oszt csá. Nem is éltek olyan sokáig a kutyák és nem is voltak olyan szépek. Lehet hogy ellenállóbbak voltak, de csak azért mert akkor nem divat szerint tenyésztették őket hanem hasznosság szerint, úgyhogy a kopasz, ráncos, 2 méter hosszú, mai világban divatos kutyáknak esélyük sem lett volna. Érthető hogy azok jobban bírták a gyűrődést de még így sem éltek olyan sokáig. Arról nem is beszélve hogy régen a kutyák gondoltak egyet és elmentek vadászni. Ma már ez nem lehetséges mert nincs is annyi vad és mert az emberek sem nézik jó szemmel. Amúgy a kutyáknál nincs olyan hogy finom, mert nem élvezetből ezsnek hanem hogy ne haljanak éhen. De bocs hogy itt papolnok, te biztos jobban tudod. Legalább főzhetnél neki ha már a jobb tápot nem akarok... Egy ekkorka kutyának nem valami sok pénz de te tudod.

2010. jan. 22. 23:16
 12/46 anonim ***** válasza:
60%
Én nem hagynám a helyedben, hogy ezt csinálja a kutyus. Az a baj, hogy el lett kényeztetve a kutyusod, és ez a viselkedés nem elfogadható, még akkor sem, ha kis testű kutyáról van szó. Enyémek ha válogatni akartak, 15 perc után a tálat elvettük előlük és a következő etetésnél lettek csak újra kínálva belőle. Nem halnak éhen, ha egy étkezés kimarad... Hamar megtanulják, hogy ez így működik.
2010. jan. 22. 23:32
 13/46 A kérdező kommentje:

a kutya nem kap disznónak való kaját, ezek szerint te sem vagy tisztában vele hogy mit esznek a disznók nagyrészt. ki a főnök? ugyanmár ez nem erról szól, szót fogad, engedelmeskedik, ért a szóból. nem tartósított gyorskaják maradékát kapja, bár nyilván megváltozott a régkorhoz képest sokminden összetevője, nem gondolom hogy olyan fenemód káros a kutyára vagy akár jobban mint az emberekre. főzni külön neki?..figyelj ide, én megértem és sosem hurrogtam le azokat akik sok időt szánnak a háziállataikra és gondosabban odafigyelőbben bánnak vele, viszont úgy gondolom amit kap, bőven elég neki. azért arra nem gondoltam hogy valaki még itt is felüti a fejét hogy beszólogasson és lehurrogjon engem csak mert úgy tartok egy háziállatot ahogy általában.

utolsónak: figyelj, nem hiszem hogy el van kényeztetve, ő mindig is kinti volt, és ilyen életmódban élt, jár kel, minden nap körbejárja a kertet és "nyomoz", szaglászik, aranyos kis kuty:) tudom hogy nem hal éhen, megvárja a kaja ott lesz míg el nem fogy:)

köszi a többiek hozzászólását is, akkor úgy látom ez többieknél is előfordul, lehet így akarnak velünk trükközni egy kicsit a kutyák, hisz végülis az emberek is azt szeretik megenni ami finom:)

2010. jan. 22. 23:59
 14/46 anonim ***** válasza:
35%
te inkább úgy tartod, mint egy haszonállatot:D felénk a kutyákat kutyatáppal etetik:)
2010. jan. 23. 00:19
 15/46 anonim ***** válasza:
61%

Már bocs, a háziállataim kint élnek ketrecekben, és nyúlnak, csirkének, libának meg galambnak hívják őket!

A kutyáim nem háziállatok hanem a társaim! Ha te nem így gondolod akkor sajnállak, sok jóból maradsz ki! És az én kutyáim sincsenek elkényeztetve, kint laknak ők is mégsem próbálkoztak be ilyennel soha! Mert tudják hogy ki a főnök.

És bocs csak fáj hogy manapság amikor nem a "régkorban" vagyunk csak ennyire tart egy kutyát :(

2010. jan. 23. 00:34
 16/46 A kérdező kommentje:
semmi baj, de tudod azért fura mikor a haszonállatokat hívod háziállatoknak:)(tyúk, liba,) míg egy kutya a "társad"..hmm tudod én így is szeretem. így is lehet a társam. mikor beengedjük alig várja sokszor hogy megsimogassuk, ráfekszik a lábunkra hogy a közelünkben legyen... mikor hazaér valaki alig várja. és hidd el szeretjük, nem hiszem hogy olyan barbárok lennének zek a körülmények
2010. jan. 23. 01:24
 17/46 anonim ***** válasza:
53%

miért akkor mit adjon akutyának enni? nem ehet folyron tápot?

sőt az enyém alig várja hogy a hús feldolgozásábol maradt bőrt és nyesedéket kapja meg(persze megfőzve)meg 1kis maradékot

sokkal jobban szerti mint atápot v a konzerv kaját?mégis mit adjunk neki 10ezer ftos pedigré kajákatxD ne legyünk már sznobok a szeret a lényeg meg h foglalkozva legyen vele

2010. jan. 23. 18:24
 18/46 anonim ***** válasza:
48%
Kedves utolsó a pedigré az egyik legsz*rabb kaja :) Attól mert a kutyáim jó tápot esznek még nem vagyok sznob. Sőt azért sem mert ők a hobbim, iskolába meg versenyekre járok velük. Már elnézést. Szerintem az a sznob aki nem tudja elfogadni hogy nincs pénze egy fajtára és akkor megveszi óccson szaporítótól (ezt nem a kérdező értem hanem akik erre az oldalra szoktak írkálni). Az én kutyáim imádják a tápot, konzervet meg nem esznek mert annak nincs tápértéke csak víz. Persze a hús az jó, csakhogy én egyedül lakom itthon és nincs minden nap meleg kaja, még annál is kevesebbszer hús. De ha kicsit elgondolkodsz magad is rájössz hogy 3 kutyának több hús vagy maradék kéne mint amennyit én megeszek.:) Nem hiszem hogy a kérdező minden nap husit eszik, abban meg szerintem egyetértünk, hogy töltött káposzta meg gyümölcsleves vagy ilyesmik nem a kutyának valók... Na mindegy... Ha törődnek a kutyával akkor nincs semmi baj, de nehogymár én legyek a sznob mert megadok a kutyának amire szüksége van.
2010. jan. 23. 19:21
 19/46 anonim ***** válasza:
46%

Tradicionálisan a kutyákat ételmaradékkal etették. Sokan még ma is úgy gondolják, hogy jó kiegészíteni ilyesmivel a monotonnak tűnő étrendet, pedig ez nem így van. A kutya nem ember, nem zavarja, ha napról napra ugyanazt az eledelt kell fogyasztania. Az ételmaradékokkal való kiegészítés azt eredményezheti, hogy válogatóssá, étvágytalanná válik. Emellett az ételmaradékok, különösen a fűszeres vagy zsíros ételek hasmenést és hányást is okozhatnak. Néhány kutya nem képes megemészteni a tejet, ezért hasmenést kap tőle. A zsír pedig különösen veszélyes, mert súlyos lezajlású heveny hasnyálmirigy-gyulladást is okozhat.

A kimondottan a kutyának előállított, kiegyensúlyozott házikoszt jobban megfelel az igényeknek. Ebben megfelelő arányban legyenek az állati és a növényi eredetű tápanyagok. Sokféle recept létezik, de mindegyikre igaz, hogy nem teljes értékűek, ezért nem érnek fel a jó minőségű gyári tápokkal. További hátrányuk, hogy sokat kell dolgozni velük és nehézkes a tárolásuk is.

2010. jan. 23. 19:35
 20/46 anonim ***** válasza:
79%

szerintem azért atáp mellet jó ha néha kap azért zöldséget meg husit is(akár maradék forműjűban nyilván, mert csak a kutyunak nincs pénzem h vegyek zöldségeket)ezárt ami a husleveshez való főőt zöldégből megmaradt meg a feldolgozűskor maradt húst miért ne kaphatná meg?:O

különben is a szakkönyvekben is benne van hogy a táp mellett ilyesmi házikoszt igenis adható meg hús is kell, nem csak táp

2010. jan. 23. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!