Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez nem kegyetlenség a kutyával...

Ez nem kegyetlenség a kutyával szemben? Mert a makacssága megmaradt.

Figyelt kérdés
van egy kis testű keverék kutyusunk aki lassan 10 éves. világéletében kinti kutya volt, sokszor beengedjük a konyhába kicsit enni, melegedni, de tulajdonképpen kint sincs rossz helye mert fedett kamrában alszik, szalmazsákja is van. sosem volt elkényeztetve, mégis nagyon makacs az étel terén. szóval arra gondolok hogy ami nem ínyére való nem eszi meg csak ha muszáj. ezt a helyzetet ki is használja folyamatosan, eljátsza hogy megszagolgatja az ételt (maradékokat kap, és néha a macskák tápját) aztán ha nem olyan hogy neki finom otthagyja, majd később visszakullog és mégis megeszi. persze ha néha kap egy virslitpl. azonnal behabzsolja majd megfullad, de ezt a makacsságát a mai napig eljátssza..szóval addig nem kap mást míg az ételét meg nem ette. csak azt nem értem közel 10 év alatt miért nem szokott ehez hozzá. azon gondolkodtam hogy ez kegyetlenség valamilyen szinten a kutyával szemben? mert pl. csinál olyanokat is hogy bejönnek a macskák és elkezdik enni ami neki nem kellett egy 5-10 perce, akkor rohan oda ő is és eszi meg a macskák elől hogy nehogy ők egyék meg..szóval így makacskodik. vagy ez természtes amúgy a kutyáknál hogy mindig a jobb falatokat várják és csak kényszerből eszik amit odaadunk élelemnek? köszi a válaszokat
2010. jan. 22. 22:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
61%

*előző vagyok

igen ilyen maradékokra gondolok, nem moslékra, mint itt írták többen is:S

pf...moslékxD

2010. jan. 23. 20:10
 22/46 anonim ***** válasza:
82%
én is szoktam adni a royal cannin mellé egy kis főtt csirke, vagy pulykahúst, kiegészítésnek:)
2010. jan. 23. 20:24
 23/46 RastaMama ***** válasza:
81%
macskakajának túl magas a fehérje tartalma, nem való semmilyen kutyának sem, pláne öregnek! NE ADJ NEKI MACSKAKAJÁT!!!!
2010. jan. 24. 04:57
 24/46 anonim ***** válasza:

Abban igaza van az előttem szólónak, hogy a macskakaja nem kutyának való.

Egyébként én sem száraz táppal etetem a kutyáimat, hanem külön főzök nekik 3-4 naponta.

De visszatérve a kérdésedre, azért nem eszi meg, mert nem te vagy a szemében a főnök. Csináld azt, ha odaadod neki, és 5-10 percig nem lát hozzá az evéshez, vagy otthagyja, akkor vedd el tőle, és csak a legközelebbi etetéskor add vissza neki, ugyan azt. Hidd el nekem, egy hét se kell, és nem lesz többé olyan, hogy otthagyja, meg fogja enni azonnal. :)

2010. jún. 9. 08:34
 25/46 anonim ***** válasza:

Egyszer a szomszéd néni elutazott valahová, és ránk bízta a lakásban drága vizsláját, egy hat éves kant. Meghagyta, hogy a kutyuli csak ilyen-olyan sajtot, nemtudommiben főzött pulykát, és a nyavalya tudja mit hajlandó megenni. Mi csak néztünk egy nagyot, mert ezt az utolsó pillanatban mondta, és bólintottunk. Első este a kutyuli elé leraktunk némi MARADÉKOT (ami nem moslék, hanem némi szaftos hús és krumpli volt, meg egy kis kenyér). Nem kellett neki. Vállat vontunk, és egy óra után eltettük. Másnap reggel tápot kapott tejjel. Eljátszotta ugyanezt. Este a maradékkal megint.

Másnap reggel úgy zabálta be a száraz kenyeret tejjel, mint a szél, és kutyuli utána sem halt bele, ha nem ehetett juhsajtot vacsorára.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem kell neki, tedd el. Ha kiesik egy napnyi étkezés, nem fog belehalni... Mutasd meg, hogy TE vagy a főnök, TE osztod a kaját, és az van, amit TE adsz, és amikor TE adod. Különben éhen marad. Lehet, hogy kegyetlenségnek tűnik, de hasznos.

Ja és nyugodtan pontozzanak le engem is, megengedem azoknak az idiótáknak. ^^

2010. okt. 27. 20:04
 26/46 anita98 válasza:
hat enszerintem egy kicsit feltekeny a macskaidra amugy az en kutyusom is szokott igy tenni de a feltekenyseg fo oka az is lehet hogy:feltetelezem hammarabb kerult oda a macskaknal es azutan a macskaiddal tobbet foglalkoztatok vagy egyszeruen nem izlik neki a maradek es a macska tap .....macska tap helyet probald ki a kutyatapot
2010. okt. 27. 20:18
 27/46 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező kommentje:

a maradék azért szerintem nem moslék..régen a kutyák egyáltalán nem kaptak mást.

Meg régen a nőket máglyán égették, nem létezett a penicilin, és milliók haltak meg, az emberek átlagéletkora kb 30 év volt, a nők nem mehettek iskolába, a házasságokat érdekből kötötték, stb. Azért mert régen ez meg az volt, miért kell azt képzelni hogy az helyes is??

2010. okt. 27. 20:22
 28/46 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy kutya nem válogat, az nem a főnökség miatt van, hanem annak a neve egészséges éhség.

Kedves kérdező:

A kutyád nem fiatal már. A fogai rendben vannak?

2010. okt. 27. 20:26
 29/46 anonim ***** válasza:
Bár nekünk macskánk van, de ez a "finnyásság" odáig fajult hogy teljesen lesoványodott, infúziózni kellett napokig, és több mint 30E forintunkba került! (Bár gondolom, aki rendes kutyakajára sajnálja a pénzt, az állatorvosra is fogja...) Pedig mi csak jót akartunk neki, szerettük volna ha a nyera hús helyett a minőségi tápokat eszi...Hát ez lett belőle...Úgyhogy jól gondold meg hogy mit csinálsz.
2010. okt. 27. 20:35
 30/46 anonim ***** válasza:
Étvágytalanság betegség miatt is lehet, főleg ilyen korban, jól mondja az utolsó, fogaival mi a helyzet? Orvos mikor látta utoljára?
2010. okt. 27. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!