Ez nem kegyetlenség a kutyával szemben? Mert a makacssága megmaradt.
*előző vagyok
igen ilyen maradékokra gondolok, nem moslékra, mint itt írták többen is:S
pf...moslékxD
Abban igaza van az előttem szólónak, hogy a macskakaja nem kutyának való.
Egyébként én sem száraz táppal etetem a kutyáimat, hanem külön főzök nekik 3-4 naponta.
De visszatérve a kérdésedre, azért nem eszi meg, mert nem te vagy a szemében a főnök. Csináld azt, ha odaadod neki, és 5-10 percig nem lát hozzá az evéshez, vagy otthagyja, akkor vedd el tőle, és csak a legközelebbi etetéskor add vissza neki, ugyan azt. Hidd el nekem, egy hét se kell, és nem lesz többé olyan, hogy otthagyja, meg fogja enni azonnal. :)
Egyszer a szomszéd néni elutazott valahová, és ránk bízta a lakásban drága vizsláját, egy hat éves kant. Meghagyta, hogy a kutyuli csak ilyen-olyan sajtot, nemtudommiben főzött pulykát, és a nyavalya tudja mit hajlandó megenni. Mi csak néztünk egy nagyot, mert ezt az utolsó pillanatban mondta, és bólintottunk. Első este a kutyuli elé leraktunk némi MARADÉKOT (ami nem moslék, hanem némi szaftos hús és krumpli volt, meg egy kis kenyér). Nem kellett neki. Vállat vontunk, és egy óra után eltettük. Másnap reggel tápot kapott tejjel. Eljátszotta ugyanezt. Este a maradékkal megint.
Másnap reggel úgy zabálta be a száraz kenyeret tejjel, mint a szél, és kutyuli utána sem halt bele, ha nem ehetett juhsajtot vacsorára.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem kell neki, tedd el. Ha kiesik egy napnyi étkezés, nem fog belehalni... Mutasd meg, hogy TE vagy a főnök, TE osztod a kaját, és az van, amit TE adsz, és amikor TE adod. Különben éhen marad. Lehet, hogy kegyetlenségnek tűnik, de hasznos.
Ja és nyugodtan pontozzanak le engem is, megengedem azoknak az idiótáknak. ^^
A kérdező kommentje:
a maradék azért szerintem nem moslék..régen a kutyák egyáltalán nem kaptak mást.
Meg régen a nőket máglyán égették, nem létezett a penicilin, és milliók haltak meg, az emberek átlagéletkora kb 30 év volt, a nők nem mehettek iskolába, a házasságokat érdekből kötötték, stb. Azért mert régen ez meg az volt, miért kell azt képzelni hogy az helyes is??
Az, hogy egy kutya nem válogat, az nem a főnökség miatt van, hanem annak a neve egészséges éhség.
Kedves kérdező:
A kutyád nem fiatal már. A fogai rendben vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!