Családi okok miatt meg kell válnom 3 éves Amstaff szuka kutyusomtól! Hol találhatnék neki szerető családot aki lehetőleg kertes házban lakik!?
ma 23:02
képzeld el, ha 4 kutyám lenne és panelba kéne költöznöm, AKKOR IS VINNÉM MAGAMMAL MINDET! Sokat sétáltatnám és futtatnám őket, de velem maradnának.
mellesleg ha pénz szűkében lennék akkor se adnám oda a kutyámat senkinek. mondjuk 4 kutyával lehet, hogy 1-2-től meg kéne válnom, de amíg lehet kitartanék mellettük.
persze megértem a kérdezőt, ő így döntött, nem ítélem el ezért. viszont akik költözésre meg gyerekre hivatkoznak, azok remélem a pokolban fognak megrohadni.
Szerintem amit kérdeztem, az nem "mi lenne ha" jellegű, mivel egyáltalán nem is ez volt a kérdés. Rengeteg ilyen ember van, aki több mentett kutyával él együtt. Ez szerintem nem e kivétel kategória.
És most is idevágott, de már máskor is b*szta a csőrömet... Amikor olyanokat olvastam, hogy akinek nincs pénze prémium tápra, az ne tartson kutyát. Most meg ez, hogy ha nem tudod megtervezni a jövődet 15 évre, akkor se tarts kutyát. De én még mindig úgy vagyok vele, hogy ha adsz neki jónéhány év boldogságot, és utána sem hagyod magára, akkor nem vagy gonosz meg felelőtlen, meg ilyenek...
De tényleg tudom, hogy ez már eléggé eltér az eredeti kérdéstől, nem akarom elvenni a teret attól.
Most vagy ennyire csőlátású vagy vagy tényleg nem érted amit mondok:
A TERVEZHETŐ dolgokkal (pl. gyerek, költözés esetleg munkahely váltás) IGENIS számoljon az ember mielőtt kutyát vesz magához. Nem kell megterveznie 15 évet, csak GONDOLKODJON!! Érted a különbséget??
Nem sokban különbözik a gyerekvállalástól - csupán az emberek többsége túl könnyedén túllép a kutya iránti felelősségen.
(Elméleti ÉS "mi lenne ha" kérdés volt, mert egyikünk sincs ilyen helyzetben.)
A muszáj az pontos j, ezt az egyik kommentelőnek szánom.
Mellesleg a pici gyerek érkezése nem tudom miért zárja ki a kutyát, nem az ágyában fetreng..nem kell a gyerekhez engedni. És igaz, hogy nem az utcára dobja ki,még jó! De a kutya akkoris azt fogja érezni, hogy eldobja a gazdája. Nekem egyik ismerősöm így vitte el a kutyát másik családhoz és onnan megszökött, azóta nem látták...
Hihetetlen,hogy miken tudtok veszekedni.
Nekem van kutyám és macskám is.
A 20-as éveim elején vettem őket,amikor még nem gondolkodtam azon,hogy ha gyerekem lesz,mi lesz..........
Most a 30-on túl 2 gyerekkel bizony sokkal könnyebb volna,ha nem lennének.Mert mitagadás elég nehéz a bérházi paldószönyeget feltakaritani 1-2 baleset után,amikor a kisebbik fiam most kezd mászni.A kutyát naponta 3* sétáltatom,de mivel már 10 éves,adódnak problémák is.Sokkal kevesebb időm is jut az állatokra,már nem tudok velük annyit foglakozni sem.
De nincs szivem sem elajándékozni,sem drasztikusabb megoldást választani,mert több mint 10 éve a családom részei.Nagyon nehéz ezt a döntést meghozni,ne bántsátok a kérdezőt.Tegyük fel,ha valamelyik gyerekemnél kiderült volna az allergia,akkor mit kellene tennem?/szerencsére nincs erről szó/Akkor dönteni kéne az állat és a gyerek között.Ti melyiket választanátok?
A babakocsival sétáltatom a kutyát,egy csomóan rosszallóan néznek,amikor meg terhes voltam,sokan kérdezték,hogy mi lesz a gyerekkel,ha megszületik?Mi lenne?Otthagyom a kórházban........
Én tökéletesen megértem a kérdezőt,biztos nem jókedvéből kéri a segitséget.
Még 1x ne bántsátok!
Köszönöm!!!!!!!!
Az az igazság hogy ahelyett hogy segítenének csak leszólni tudnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!