Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Családi okok miatt meg kell...

Családi okok miatt meg kell válnom 3 éves Amstaff szuka kutyusomtól! Hol találhatnék neki szerető családot aki lehetőleg kertes házban lakik!?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!
2010. jan. 21. 19:21
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
8%

20.07-nek!

Őszintén remélem, neked sosem lesznek előre nem látható családi problémáid!

Fikázd, ócsárold csak azokat a felelősen gondolkodó embereket, akik belátják hibájukat, és megpróbálnak rajta urrá lenni.

Mi, egyszerű, halandó emberkék, akik nem olyan tökéletesek, mint te, sajnos hibázunk, és sokszor bizony az élet sem a legkedvezőbben alakítja sorsunkat.

Örülj, hogy te nem ilyen vagy!

Valószínű viszont, hogy mi vagyunk többen, és összetartunk, míg Te egyszer csak azon kapod magad, hogy egyedül leszel a nagy tökéletességeddel, előre megtervezett kis kerek világodban.

2010. jan. 21. 21:42
 22/56 anonim ***** válasza:
68%
én viszont a 20:07 essel értek tökéletesen egyet... úgyhogy mostmár nem egyedül maradt;)! egy kutya hatalmas felelősség, ezért kell százszor meggondolni, hogy vegyünk e magunkhoz állatot... nem ő a felelőtlen, hanem az, aki magához édesget egy állatot, aztán az első bukkanónál cserben hagyja:S
2010. jan. 21. 22:28
 23/56 anonim ***** válasza:
83%

Kedves utolsó... ha már így megszólítottál.. Kicsit félreértettél (és látom nem kicsit felhúztad magad rajta :o))

Egyetlen szóval nem mondtam, hogy nem lehet olyan h vis major. DE! Egy gyerek születése szerintem nem az, és szvsz egy költözés sem az, valamint ha a család több tagú, akkor egy munkahelyváltás is megoldható (ezt tapasztalatból tudom mert világ életemben volt kutyánk lakásban, úgy h szüleim nem egyszer váltottak munkahelyet - és nem mindig ugyanolyan beosztás sikeredett mint volt - de megoldottuk) - de ez utóbbi lehet akár olyan ok, ami ha pl. az ember egyedül van a kutyával, akkor olyan helyzetbe kényszeríti, h a kutya érdekeit szem előtt tartva inkább elajándékozza (bár erre is tudok ellenpéldát, aki megoldotta - de tény és való h az már pénz kérdés).

Ám az első kettő (gyerek, költözés) olyan dolgok, amiket az ember át TUD gondolni egy kutya megvétele előtt: gyerek mellett is tudom majd vállalni? ill. adódhat olyan h kertes házból lakásba kell költöznöm, akkor is jöhet velem?

Azért vagyunk emberek (homo sapiens sapiensek - vagyis értelmes, gondolkodó emberek), hogy ELŐRE gondolkodva mérlegelni tudjunk. Nem kell mindent, de az előre látható dolgokkal igenis tudunk kalkulálni.

És még mindig tartom h lehetnek olyan élethelyzetek, amikor valaki úgy dönt h elajándékozza a kutyáját. Más kérdés h kinél mi az az élethelyzet... Nem mondom h nekem soha nem lesz ilyen, de egyelőre még nem kerültem olyan szituba (pedig már volt nem egy cifra dolog az életemben) és remélem nem is fogok, h választanom kelljen.

Szebb estét :o)

2010. jan. 21. 22:38
 24/56 anonim ***** válasza:
77%

oké, ha tényleg ennyire nincs pénz már, akkor érthető, hogy a kutyát nem tudják tovább tartani, és ez nem előrelátható dolog volt(gondolom).

de viszont itt amit egyesek írtak az nevetséges: költözés, gyerek, idős ember? hát ne haragudjatok már de azt például csak tudja az ember hogy az elkövetkezendő 15 évben akar e gyereket, ha igen akkor nem vesz kutyát, mellesleg rohadtul nem értem a gyerek meg a kutya miért zárják ki egymást itt egyesek szerint.

a költözés meg a legszánalmasabb indok amit hallottam. ez nem is igazi indok. a kutya még egy panelban is jól érzi magát, ha a gazdája mellett lehet, persze sokat kell sétáltatni, akinek meg erre nincs ideje az mégis miért vett kutyát???és itt vissza is kanyarodtunk az elejére.

REMÉLEM AKIK EZEKET A HÜLYESÉGEKET ÍRTÁK, AZOKNAK NINCS KUTYÁJUK!!! különben előre sajnálom szegény ebet, nyilvánvaló, hogy rohadtul nem szeretik:(

2010. jan. 21. 22:59
 25/56 anonim ***** válasza:

Bocsi, ez már nem kapcsolódik szigorúan a témához, de...

Most ha valaki kertes házban lakik, és megment mondjuk 4 kutyát... Aztán el kell költöznie pár év múlva panelba, ahová már nem viheti őket, akkor is felelőtlenségről beszélünk? Mert évekig gondját viselte az elhagyott állatoknak, és feltételezzük, hogy ebben az esetben sem hagyja őket sorsukra, keres nekik új családot. Akkor is felelőtlen volt, és nem kellett volna magához venni a kutyákat? Inkább hagyni őket elpusztulni, vagy a menhelyen sínylődni?

Mégegyszer kihangsúlyozom, NEM A KÉRDEZŐRŐL beszélek, csak már ha így szóba jött ez a téma...

2010. jan. 21. 23:02
 26/56 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom, hogy ahány gazdija által leadott kutyát láttam már menhelyen vagy sintértelepen, mind egyformák voltak. Messziről meg lehet őket ismerni. Van amelyik sír, a rácsot kaparja és minden emberi tekintetbe belekapaszkodik. Nekem egy ilyen kutyám lett, mert amikor bementem hozzá, akkor nem engedett többé el. A másik variáció pedig a csendes és szomorú. Az különbözteti meg őket a többi kutyától, hogy náluk ez nem múlik el 1-2 nap alatt, mint a többieknél, hanem így marad, amíg nem fordul jobbra a soruk.
2010. jan. 21. 23:06
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

23.02

Nem hiszem, hogy szükség lenne a sarkított példákra...

Én csak annyit mondok, hogy az emberek mérlegeljenek, gondolkodjanak és mérjék föl a lehetőségeiket és az ELŐRE látható és elképzelhető dolgokat! Ennyi! Nem több, nem kevesebb. Ehhez nem kell idióta "mi lenne ha" példákat hozni - mindig vannak kivételek...erről ennyit. Ha nem érted a lényeget akkor kár magyarázni.

(és természetesen én sem a kérdezőről beszélek/minősítem, csupán kifejtem a véleményemet a kérdés kapcsán felmerült témában)

2010. jan. 21. 23:11
 28/56 anonim ***** válasza:
Nem "mi lenne ha" példákkal jövök, szimplán volt egy elméleti kérdésem, de lehet, hogy magas labda volt. Sorry.
2010. jan. 21. 23:23
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

nekem van 1 barátnőm, van 1 kutyájuk, igaz keverék, de nagyon szép, fajtakutyának is elmenne.

őket sem veti fel a pénz, de inkább az életüktől válnának meg, mint a kutyustól.

2010. jan. 21. 23:31
 30/56 anonim ***** válasza:

Nem volt magas labda (ha annyira kötekedni akarsz): ez a kivétel kategóriába tartozhat véleményem szerint.

De ahogy már írtam, mindenkinél máshol van a "vis major-határ". Van aki így is bevállalná őket, van aki nem.

(mi a különbség az elméleti és a "mi lenne ha" kérdések között?? :o))

2010. jan. 21. 23:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!