Családi okok miatt meg kell válnom 3 éves Amstaff szuka kutyusomtól! Hol találhatnék neki szerető családot aki lehetőleg kertes házban lakik!?
Tényleg nem kéne rögtön lehúzni akérdezőt.
Az igaz, hogy nekem a kutyáim is a családom, és nem válnék meg tőlük semmilyen okok miatt, maximum anyagi, ha már nem tudnék nekik enni adni...
De ő családot keres, nem kidobni akarja. Azért ez még mindig becsülendő.
Nem értem mi a baj a kérdéssel. Ő legalább megpróbál családot keríteni a kutyusnak...Én is ilyen apropóból fogadta be a mi amerikai st.-unkat. Családi ok volt a bibi. Ő egy elég önfejű zabolátlan kis "dög", aki rákapott a tyúkudvarra, és nemcsak a gazdi, de a szomszédok tyúkóljában is véres munkát végzett. Mi örökbe fogadtuk, mert én nem tartok baromfit a háznál, és kelően magas kerítésünk van (most már), ahonnan nem tud meglépni. Rengeteget foglalkozom vele, így beilleszkedett a Roti, és a yorkim mellé. Tudom előző gazdijánál nem jött ki valami túl jól az öreg bulmasztiffal. Teljesen kiidegelte szegény párát. Első gazdiját személyesen ismerem, mert a család barátja, és tudom, hogy remek gazdája volt, de érthető, hogy ilyen "családi" okok márpedig igen is vannak. Én is, míg nem volt megfelelő kerítésem, és ki-kimászkált a szomszédos portára, keményen a zsebembe nyúlhattam, és csak úgy röpködtek a 25-50 ezres tételek, mert bizony kárt csinált. És ha ilyen van sajna nem minden gazdi tudja bevállalni. Emellett, ha még egy remek szomszédja is van a kérdezőnek, aki párszor feljelentette...Mert sokat ugat, mert, egyszerűen fél a szomszéd a kutyától...stb...És itt nem feltétlen arra gondolok, hogy a kérdező elvadította a kutyát, és egy agresszív vadállat volna...Nem kellene egyből mindenki felett pálcát törni!
Mi, mivel jó barátságban vagyunk, eredeti nevén "Röfi", de végül átkereszteltem: Döncinek am. st. kutyánk gazdijának, így elszokott ugorni hozzánk, meglátogatni szeretett kutyusát..
Minden jó, ha jó a vége...
Rengeteg családi ok lehet, ami miatt MUSZÁLY megválni a kutyustól, ha az ember felelősen gondolkodik.
Idős, beteg szülő, pici gyerek érkezése, szőrallergia kialakulása/bármikor előfordulhat, tapasztalat!/
költözés, szomszédok viselkedése, és sorolhatnám.
Mindenesetre nagyon meg kell nézni, kihez adod oda a kutyust.
Többször látogassa meg, lehetőleg ivartalaníttassa, ha nektek nincs rá lehetőségetek, rendszeresen referáljon a kutya állapotáról.
Az amstaff mentők tudnak neked segíteni, netboard fórumon keresd őket!
A kutyusról MINDEN infót el kell mondanod, nem szabad elhallgatni pl. :postást gyűlöli, macskát kergeti, gyerekeket útálja stb.
Csak így lehet neki megfelelő új otthont, gazdit találni, aki nem löki ki az utcára, mihelyst esetleg egy ilyen probléma előfordul,mert nem lett megfelelően tájékoztatva!
Üdv.
"pici gyerek érkezése, költözés"
Egyikkel sem értek egyet. Ezek MIND kalkulálható dolgok, amikor az ember megvesz egy kutyát. Vagy mindenki azt gondolja h neki 10-15 éven belül nem lesz gyereke, nem költözik el, ugyanazon a munkahelyen fog dolgozni és még sorolhatnám.
Az meg ne legyen már érdem, h nem dobja ki. Az a MINIMUM ha mégis úgy alakul és tényleg MUSZÁJ megválnia tőla, hogy másik családot keres neki és utána megbizonyosodik róla, h jó helyen van. De ez a legkevesebb és nem érdem!
És hogy hova lehetne fordulni?
- amstaff mentők (bár nem igen rajonganak a lepasszolt kutyákért - így is van elég mentendő/utcáról összeszedett stb. kutya akinek gazdit kell találni - és az ilyen lepasszoltak az ilyenek elől veszik el a gazdijelölteket)
- hirdetni, hirdetni, hirdetni - iwiw, apronet, express stb.
És CSAKIS IVARTALANÍTVA, mert az ilyen ingyen felnőtt kutyák akik legkönnyebben lesznek a szaporítók "ellőgépei".
Ha így jársz el, akkor mondhatni h minden tőled telhetőt megtettél amit ilyen helyzetben lehet.
Az okok amiért a kutyusnak menni kell:
Kirúgtak a munkahelyemről, már 2 gyerekem van, nem nagyon van pénzünk és lássuk be egy ilyen kutyus idő és pénz igényes!
Most lehet hogy sokan szar embernek fognak tartani de ez az igazság: A gyerekeim mindennél és mindenkinél fontosabbak (bárki bármit mond!)
A kutyát amikor megvettük nem tudtam hogy milyen fajta és azt sem hogy ez milyen felelősséggel jár! (tudom felelőtlen voltam nem kell leírni 800*)
A kutyusról:
Az emberekkel barátságos, de az állatokat nem szereti,
nincs ivartalanítva és Pécs-ről lehet elvinni!
Ha bármi kérdés lenne válaszolok semmit nem hallgatok el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!