Póráz nélkül sétáltatók; ti a kutyátokat csak úgy póráz nélkül sétáltatjátok vagy erről szereztetek be papírt?
A kutyám nagyon szófogadó, senkit sem bánt, emellett megcsinálja amit kérek és könnyen behívható.
Saját magától lett póráz nélkül sétáltatható, nem neveltem belé semmit és a behívást se neveltem belé az is magától jött. Egyedül nevelem amúgy.
A kérdésem; nagyon energetikus és jobban élvezi, ha nem kell a póráz végén hullámzania. Persze végig jön mellettem de mégis jobban élvezi, hogy a póráztól kicsit messzebb elmehet. Más kutyákhoz odamegy (lévén a kutyák ezt szokták), nagyon játékos, mindegyikkel játszana, tehát nem azért megy oda, hogy szétmarcangolja őket. 9 kilós, palotapincsi-foxi keverék.
Mi még csak most hagytuk el a pórázt és az a kérdés ötlött a fejembe;
- tényleg kell arról papír, hogy a kutyád póráz nélkü sétáltatható? (hallottam ilyenről.)
- Azon papír hol szerezhető be?
Mondjuk majd utcán sokszor megkapom majd a magamét a kutyautálóktól akik mellett 5 méterre szalad el a kutyám, de akkor is úgy adják elő, mintha rájuk ugrott volna és közveszélyes lenne és szétharapta volna a fejüket... Na mindegy, ez már nem a kérdésemhez tartozik. :)
kétszer leírtam, de akkor még egyszer;
Más kutyákhoz odamegy = nem fél más kutyáktól, eljátszik velük, tehát odamegy és nem bántja őket. Én ettől még kérek engedélyt. Ha nem kapom meg, tovább megyek, ha megkapom, odamegyek, ha a gazdi alapból húzza a kutyáját el, akkor meg se kérdezem.
Volt hogy tölcséres volt a kutyám, sétáltattam, a póráz nélküli kutyák meg odatódultak, de erről írtam feljebb.
Amúgy, akik nem írták meg; milyen kutyótok van? :) És mennyi idős?
Képzeljétek, az 5. kerületben kaptam szórólapot a szavazás kapcsán. Az egyik jelölt pórázmentesítő vizsgát ígért :O ez csak azért ciki, mert előbb kormányrendeletet kéne módosítani, hogy ezt engedélyezze :P
A tükrösök kezdeményezése a városi vizsgára most elég csendes...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!