Porázon vagy poráz kélkül sétáltatjátok a kutyát?
Amiket írsz, nevelés kérdése. Kicsinek amúgy sem nagyon távolodnak el a kutyusok a gazdi közeléből. Nagynak meg az a fontos, hogy bármilyen helyzetben behívható legyen :)
Amúgy én pórázon sétáltatom még, 6 hónapos bullmacim van és belvárosban lakunk. A múltkor, amikor kihalt volt az utca, levettem róla itt is a pórázt, szépen jött mellettem, 2-3 méterre távolodott csak el. Ha játszik, akkor persze ennél többre :)
én kutyám nem annyira jön ki más kutyákkal csak 2-vel ezért én nem engedem el ,csak a parkba vagy akkor ha olyan részen sétálunk ami egy kicsit kihalt amúgy szépen jön mellettem :) ha kijönne a kutyákkal akkor elengedve sétálnék vele mindig..
(sajnos nem tudtam kinevelni belőle hogy minden kuyával jól kijöjjön az elöző gazdái leszarták a kutyát és semmi nevelést nem kapott, csak egy kertben élt és sétálni se vitték ,ezért szocializálatlan..de nagyon sokat fejlődött amióta nálam van..eddig rém álom volt kutyák mellett elhaladni ,most már ott megy a pórázon a lábam mellett ha 2-3 percet töltnük egy kutyásnál akkor elkezdi szimatolni őket és nincs gond de elsőnek mindig ugatna meg oda kapna(amit nem engedek neki))
bichon frise-m van
Faluban lakom, kb. 500 m-re az erdő-mezőtől, úgyhogy nem lenne muszáj pórázzal vesződni, de míg kiérünk a lakott területről, mindig láb mellett vezetem a kutyáimat. Egyrészt, mert ez a szabály akkor is, ha senki nem ellenőrzi, másrészt nem akarok balesetet, harmadrészt a fegyelem sosem árt.
Amint kiérünk a rétre, leveszem a pórázt, és futhatnak, amerre látnak, 1,5-2 órán keresztül, azzal a feltétellel, hogy kb. 200 m-nél nem mennek messzebb tőlem. Nagyon jól neveltek, nem kell figyelnem rájuk, ők maguk figyelnek, hogy ne tévesszenek szem elől, és egy füttyszóra bárhonnan visszajönnek.
Beagle, és az utcán pórázon megy, parkban, erdőben, szántáson meg póráz nélkül. A pár méteres körzetemben marad, ott szaglászik, rohangál.
A másik kutyám nem régóta van nálam, őt még nem merem elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!