Szerintetek szigorú a lakhelyem helyi rendelete, miszerint kutyát közterületen csak és kizárólag szájkosárban, fojtó nyakörvben, és természetesen pórázon lehet sétáltatni?
Kedves válaszoló! Köszönöm a választ.
Az én kutyám nem csipne meg gyereket, mivel mindig pórázon sétáltatom, nem engedem hosszúra, és engedély kérés nélkül nem engedek senkit a kutyámhoz. Én személy szerint elég szigorúnak tartom ezt a rendeletet, mert oké hogy van de iszonyat sok itt a felelőtlen ebtartó és így a sok kóbor kutya, és többször tettem bejelentést a kóbor kutyák miatt de finganak a dolog megoldására.
Ez tényleg túl szigorú. Nehezen tudok elképzelni mondjuk egy yorkit szájkosárban, fojtóval a nyakán. Szerintem ki is törne a nyaka egy erősebb rántástól.
Szabad kérdeznem milyen településen van ez a rendelet?
Nagyon szigorú, és kicsit sem életszerű...
Megnézném, hogyha a lovak csak habszivaccsal bevont patákon járhatnának, mert hát ha megrúg, az veszélyes...
Én attól robbanok fel, hogy nekem egy holland juhászom van.
1000%-ra behívható, a jelenlétemben az én támadó reakcióm nélkül eszébe nem jut támadni, nyugodtan riszál mellettem póráz nélkül.
Csakhogy mások szerint a csíkjai miatt olyan, mint a sátán kutyája.
"Félelmetes".
Olyan is volt, hogy halálosan megfenyegettek, hogy ha a házuk előtt meglátnak vele (ami közterület, és kib.szottul nem rendelkezhetnek felette.), akkor megölnek, megmérgezik a kutyám, stb...
(Az zavarja őket, hogy a kutyáik ugatnak ránk, ha elmegyünk a ház előtt... Az már mindegy, hogy az én kutyám oda se néz...)
Jóban vannak egy családdal, akiknek van egy elképesztően neveletlen vizslájuk, aki sokszor háztömbökkel(!) a gazda előtt jár, behívásra minimális reakciót sem mutat...
Vele persze nincs baj.
Én meg pórázon, szájkosárral sétáltassam a szörnyetegemet, különben agyonvernek.
holland juhászos vagyok.
ja, és kizárt, hogy fojtót teszek a kutyámra.
köszönöm szépen, erőszak nélkül is boldogulok vele.
én azt csinálnám, hogy a jobb kutyasulikat iskolarendszerűvé alakítanám...
ha a kutyádnak van bizonyítványa, és mondjuk évente ismétlővizsgát tesz engedelmességből és igazoltan jól szocializált, akkor mentesüljön az ilyen kretén szigorú szabályok alól.
hm, ezt találtam - tényleg érdekes. Legalább ott se fogok lakni, ez biztos.
www.perenye.hu/download.php?id=3892&p=18...rendelet
Bizonyos mérettől szájkosár, minden másnál póráz kötelezettség előírás szinte minden településen.De a fojtó nyakörv már túlkapás.Előírni, hogy mit tegyél a kutya nyakára,
nem jogszerű.
Ha Te hámban akarod sétáltatni, akkor büntet?
Érdemes lenne megvétózni a rendeletet és követelni, hogy a törvénnyel egyezőt hozzanak létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!