Melyik kutyát lehet télen is az udvaron tartani? Van természetesen fűtött kutyaháza.
Nekem beagle-m van. Télen kint van,bár nappal,ha minusz van,ruhát adok rá. De a lényeg az,hogy éjszaka(mikor nem mozog) ne fázzon. Ugyan úgy,mint az embernél,ilyenkor lelassul a vérgeringés,így könnyebben megfázhat. Szigeteld az ólat körbe hungarocellel(erre érdemes oldalt valamilyen rossz ágy alját levágni,és rászegezni,mert még jobban szigetel és nem rágja ki. Tegyél még rá kutyaajtót és semmi baja nem lesz. Szőnyeget télen ne tegyél be neki!!! Behordja a havat és megfázik. A hungarocell tökéletes padló ilyenkor. Ha kikaparja,akkor azt gyakrabban kell cserélni. Nyáron mi csak leszedjük az ajtót és kész is. Akkor úgyis oda fekszik,ahol hűvösebb van. Meg adj neki kicsit több kalóriában dús kaját,de figyelj rá,hogy ne zsírosat,mert attól a bűzmirigye begyullad. Én a jó táp mellé egy héten 3x-4x adtam neki kutyaszalámit+kutyatésztát(fele-fele arányban). Ezt is úgy érdemes,ha ilyenkor 1,5-szeres adagot kap(3-4 nap egy héten). De figyelj rá,hogy mozogjon is,nehogy elhízzon. Vitaminokat is érdemes még ősszel elkezdve adni neki tavaszig,hogy ellenállóbb legyen.
Egyébként inkább vizslát vagy szálkásszőrű tacsit javasolnék,a rövid szőrű tacskót semmiképp,azt télen bennt kell tartani.
Még egy fontos dolog: Ne csinálj olyat,hogy éjszakára lakásban van,nappal meg kint,mert könnyen megfázik a túl nagy hőingadozástól,mivel a lakásban 25 fok van,nappal kint meg minusz 5. Az enyém is így fázott meg egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!