Mit tegyek? A rendőrség sem segít.
A szomszédom 5 (!) nagytestű kutyát tart (csak hármat lehet), ebből kettőt a házban, hármat pedig igen szűk kennelben. A gazdáik a bent tartott kutyákat csak úgy kiengedik- ezek többször is ránk támadtak (3 kisgyerekem van, egyikük még babakocsis), amikor a házunkból indultunk az oviba. (azaz közterületen)A jegyző nem tesz semmit, a rendőrség is kint volt, beszéltek a szomszéddal, aki megígérte, hogy "majd jobban odafigyel". De persze változás nincs, a kutyák szabadon szaladgálnak én meg csak akkor indulhatok el, ha bementek a házba.
Normális ez, hogy rettegnem kell a saját házam előtt? Féltem a gyerekeimet. Persze nem a kutyák tehetnek róla, tudom.
ja, már próbáltunk velük beszélni, de nem lehet.
Ha sintért hívok, az elviszi a kint kóborló kutyákat?
Itt most lehet lelkizni, hogy szegény kutyák így meg úgy, de mi lesz a 3 gyerekkel???
Azt mindenki lekakilja?
El kell venni az ilyen gazdától az állatokat!
Nem a kutyák tehetnek arról, hogy kijárnak, ez igaz, de ki felelős ezért?
Ha nincs más megoldás, és mindenki elhajt, hívjál sintért, vagy állatvédőket, ha van befogadási kapacitásuk! De manapság nem igen van!!!
csak az önkormányzatnál, azon belül is a jegyzőnél tudsz panaszt tenni, vagy tényleg komolyabban leülni a kutyuspk gazdájával beszélni, lehetőleg baráti hangnemben, és a lelkére hatni, hivatkozva a gyerekekre.
Az állatvédők nem fognak tudni segiteni, nincs rá felhatalmazásuk.
Köszönöm a válaszokat.
Jegyzőt megkerestük, ma volt is náluk, nem tudom, mit beszéltek, változás nem sok (pórázon elviszik a kutyákat sarokig, ahol a mi házunk is van, ott pedig elengedik... ma láttam hogy mást is megtámadott az egyik) Nem értem, miért jó ez nekik.
Fajtamentésről nincs szó a kutyák ugyanis nem fajtatiszták.
Hát nem tudom, a jegyző hogyan tudna rájuk hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!