A rendörség milyen kutyát használ?
Figyelt kérdés
Ugy tudom a rendörségnek nagyrész németjuhász kutyája van. Meg filmekben is ezt látom... Miért pont némethujász? Könnyű kezelni? Erős, és gyors? És milyen kutyái vannak még a rendőrségnek, és mire használják még őket?..dorgkeresés...stb.2009. nov. 6. 07:08
1/18 anonim válasza:
A németjuhász több szempontból kiváló:erős,okos,könnyen tanítható többféle feladatra(életmentő,drog és robbanóanyagkereső stb)
nem CSAK német juhászkutyát "használnak",több fajta -még keverékek is-adottságait mérik fel kutyára szabottan.
2/18 anonim válasza:
Pár éve hírekben foxit láttam drogkereső kutyaként egy repülőtéren. Nem tudom milyen országban volt, de nem kizárt, hogy Ferihegyen készült a riport.
3/18 anonim válasza:
láttam egy kutyás ismeretterjesztőt, ott egy emberke magának kevert egy kutyát, amit nem is szabad tenyészteni, mert csak ő tenyésztheti, és reptéren keres drogot, nagyon durva szaglása van... de a rendőrök pl amerikába használnak amstaffokat is, malinois-is meghát a németjuhászt, másról még nem hallottam
5/18 anonim válasza:
Még labradort is használnak bizonyos feladatokra.
6/18 anonim válasza:
különféle feladatokra különféle kutyákat használnak. Ezek között van német és belga juhász, de ugyanúgy foxi vagy egyéb terrier is előfordul
7/18 anonim válasza:
Főként németjuhászt és azért mert könnyű őket tanítani. Van rengeteg okosabb, gyorsabb és jobban kereső kutya de a rendőrségnél is sajnos a "tömeggyártásra" mennek.
Amerikában gyakran használnak amstaffokat, itt nálunk nemrég láttam egy amstaff-roti keveréknek kinéző kutyát. Kocsmai verekedéshez vitték ki, vajon miért?:)
8/18 anonim válasza:
én épp azt hallottam, hogy voltak a rendőrök menhelyeken szerte az országba és onnan is vittek el JÓ képességű KEVERÉKEKET :)
9/18 anonim válasza:
És Belga juhász, legtöbbször malanois :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!