Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A rendörség milyen kutyát...

A rendörség milyen kutyát használ?

Figyelt kérdés
Ugy tudom a rendörségnek nagyrész németjuhász kutyája van. Meg filmekben is ezt látom... Miért pont némethujász? Könnyű kezelni? Erős, és gyors? És milyen kutyái vannak még a rendőrségnek, és mire használják még őket?..dorgkeresés...stb.
2009. nov. 6. 07:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Azért használnak német juhászokat, mert olyan egyszerűek. Könnyen lehet őket tanítani és könnyen viselik a gazdaváltást, ami a rendőrségnél könnyen megeshet. Szerintem ez nem dicsőség...

A rendőrségnél legtöbb kutya német juhész, mert ők tudnak csibészelni meg más munkát is végezni, viszont pl egy labrador nem fogja elkapni a drogdílert miután megkereste a drogot. Úgy láttam labradort, belga juhász, keveréket inkább mentőkutyának használnak. Illetve belgát a versenyeknek és a hadseregnél láttam többet.

2009. nov. 6. 18:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég láttam a tv-ben, hogy a magyar rendőrségnél van egy yorki is szolgálatban. Mint drogkereső. Sok helyre befér. Angliában skót juhászokat is használnak, és boxereket is.

Általában kölyökkorban megfigyelik a kölyköket, játszanak velük, így megmutatkozik a személyiségük, ami alapján aztán kiválasztják őket. Kutyája válogatja, hogy drogkeresésre, mentésre, őrzésre, stb. válik-e be.

Valószínűleg azért is német juhászokat használnak legtöbbször, mert tekintélyes kutya.

2010. febr. 20. 11:20
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
Németjuhász,Rotweiller.
2010. febr. 20. 11:42
 14/18 anonim válasza:
15%

Német juhászt, mert az a legmegbízhatóbb és annak a legjobb a szaglása.

Lécci értékelj

2010. febr. 20. 12:16
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
A legtönn helyen csak azt látom válaszként hogy: német juhász. Ez a legnépszerübb talán ebből a fajtából használnak legtöbbet a rendőrségen, de a Rottweiler is egy tökéletes kutya, ezt a fajtát is használják. Valamint a foxterriert is.
2010. febr. 20. 12:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az angol cocker spánielt is előszeretettel használják drog és robbanóanyag keresésre, mert a szimatuk jobb, mint a német juhászokénak. Én vámokon találkoztam velük, magyar oldalon, meg is kérdeztem a fickót, hogy miért pont a spániel, azt mondta, hogy nagyon ügyes meg segítőkész fajta, ha hozzáértő kezekben van, nagyon jó a szimata, és nem olyan nagy és ijesztő, mint a német juhász.

Katasztrófa kutyaként is használják, asszem, az egyik kennelben van valahol egy gyönyörű, de már öreg, és nyugdíjas kutya.

2010. febr. 20. 14:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Rottweiler, Német juhász és Dobermant is láttam. Gondolom már láttad a Tequila és Bonetti című filmet, abban Tequila Bordeauxi dog.
2010. febr. 20. 20:48
 18/18 anonim ***** válasza:
Óriás schnauzer, rottweiller (én rotival ( Gino) dolgozok már 2 éve, igaz nehezebben képezhető ki, de ha egyszer sikerül, akkor sztem még a német juhászt is fölözi), malinois, újabban próbálkoznak az amstaffal is. Nyomkövetésre használják: német juhász, labrador, angol véreb, keverékek. Drogkeresésre használják a kisebb testű kutyákat akik a repülőtéren minden gond nélkül tudnak közlekedni a csomagok között, ezek a fajták: foxi, beagle, de pulit is használtak már. A legfőbb fajtákat soroltam fel.
2010. febr. 20. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!