Ti nem feltetek, amikor először elengedtétek a kutyátokat?
Én nem féltem egyáltalán, pedig első kutyám volt, és az első naptól elengedtem erdőben, mezőn.
Aztán egy hete se volt nálunk, mikor egy forgalmas út melletti hatalmas mezőre mentünk sétálni - az út nagyon messze volt, de még látszottak a távolban az elsuhanó autók (mint kicsi kis egérkék a láthatáron). Egyszer valahogy meglátta őket, és elhúzott feléjük, és nagyon-nagyon messzire elfutott, hiába kiabáltunk utána. De nem ért ki az útra, valamiért visszafordult. De az én kutyám őrült (durva vadászösztöne van), kicsi az esélye, hogy a tiéd is ezt megcsinálja, pláne úgy, hogy előtte mindig melletted volt.
Ezt csak azért írom le, hogy érdemes forgalomtól nagyon távol elengedni a kutyát - nem is először, hanem akkor, amikor már többször elengedted. Első alkalomkor a kölyök kutya még a s.ggedben van folyton. Felnőtt kutyával más a helyzet.
Én ma engedtem el először.
Ő egy 5 hónapos beagle. Az erdőben voltunk, és elengedtem, de ő nem ment el. Először féltem, hogy mi lesz, de 10 perc után megnyugodtam. Ameddig az erdőben voltunk addig póráz nélkül jött, csak az úton tettem rá a pórázt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!