Mikor és hányszor viszitek le a kutyátokat? Mikor etetitek és hányszor?
Reggel: 5-5:30 amikor kelünk
(Délben: 12:00 hétvégén)
Délután: 15:00
Este: 19:00
Naponta 2 etetés. Reggeli és esti séta után
Németjuhász-tacskó keverék 1,5 éves szuka
Olyan 4 fele kel fel, de ha alvást színlelek, visszafekszik egy órára
munkanapokon reggel 5-6, kb 1.5 óra, utána kaja.
délben:12-13 körül, kb 1 óra.
este: amikor haza érek, 20-22, kb 45 perc, utána kaja.
Reggel 7 körül: párom viszi le őket kb. negyed órára
Hosszú séta: nagyon változó, munkámtól függ, általában 2 és fél óra gyakorlásokkal, egyebekkel. Minden második nap viszem a huskyt bringával futtatni külön, az olyan 2 óra, akkor a másik kettővel csak másfél órára megyek. Van, hogy együtt viszem őket bringázni, az olyan két óra szokott lenni. Akkor este még egy kb. fél órás gyakorlós sétát is beiktatunk, ha aznap csak bringázás volt.
Most fogadtam be a 3. kutyámat, így vele még többet kell foglalkozni, hogy megtanulja, amit szeretnék. Ő egy staffi, a másik két kutyám egy husky (mix) és egy keverék. Este 9-től reggel 7-ig alszanak.
Reggel 5:45-től megyünk kb 30-45 perce, este 6-tól kb 1,5 órásra. Hétvégente elszoktam vinni délután is, most szombaton már csak azért is, mert fél 5-től kutyasuli és utána istennek se lehet elrángatni sétálni. :) Enni mindig séta után kap (szombaton kutyasuli után).
7 hónapos schnauzer mix, Bendegúznak hívják. Általában akkor kel, mikor mi, vagyis ha nincs mozgás a házban, akkor ő is nyugodtan szundikál még. Ha nagyon ki kell mennie, akkor általában 5-6 környékén szokott kikéredzkedni.
Hétköznap és a hétvége is eltér.
Hétköznap általában 3/4 7 körül szoktam vinni a kutyát kb. 25-30 percre. Délután 5 körül jön a férjem, ő akkor lemegy vele az udvarra eü dolgát elvégzi, majd este 8-1/2 9 körül egy újabb 35-40 perces séta. Bár nyáron inkább később megyünk ha meleg van, mert hamar felhevül a kutyus.
Hétvégén Ez a két séta áll annyiban kiegészülve, hogy még 2-3 körül szoktunk menni egy 45-50 perces sétára. Ez általában elég neki.
Ha anyukám kutyájára is vigyázni kell, akkor ő is így van sétáltatva, csak a különbség, hogy ő nap közben annyiszor megy le az udvarra, ahányszor akar. Hétvégén az én kutyám is többet van udvaron.
Mind a kettő tibeti spániel, az enyém novemberben lesz 7 éves, a másik talált kutyus, de kb. 8 lehet.
Az én kutyám most is durmol, általában, ha nyugi van, akkor ő is leheveredik. Reggelig alszik, ha pl. 8-kor visszük este, reggel 7-ig nyugi van, ha később visszük, akkor utána is fekszik, később élénkül.
Speedynek hívják az enyémet, anyukámé Bercike (Bertalanka) :)
1szer esznek mindketten, anyué kb. 7 körül, az enyém vacsora után, reggel kapnak fogkefét. Száraz általában van előttük, de nagyon nem smakkol az én kutyámnak. Csak ha nem tetszik neki a vacsorája, akkor tüntetőlegesen ráfanyalodik... :D
Utolsó vagyok, azt kifelejtettem, hogy folyton bemegy az ágy alá. Ha a férjem kel, nem jön ki, de amint csukódik az ajtó, már hallom a körmeit a parkettán, odajön, két lábra áll, és már engem cseszeget :D
Viszont ha én csak leteszem a lábam, hogy kimenjek mosdóba, már menekülök, mert már ébred ő is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!